18 Μαΐου 2012

EE: Η έξοδος της Ελλάδας απο την Ευροζώνη θα ήταν πιο διαχειρίσιμη σήμερα απ'οτι πριν 2 χρόνια

Μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν σήμερα πολύ πιο διαχειρίσμη από ό,τι πριν από δύο χρόνια, δηλώνει ο επικεφαλής του βουλευτών του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών στο γερμανικό κοινοβούλιο Ράινερ Μπρούντερλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt.
«Αντίθετα με ό,τι ίσχυε πριν από δύο χρόνια, η ζώνη του ευρώ θα μπορούσε σήμερα να απορροφήσει καλύτερα μία έξοδο της Ελλάδας», εκτιμά ο πρώην υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης της 'Ανγκελα Μέρκελ.

«Μία τέτοια έξοδος θα κόστιζε πολλά χρήματα, αλλά θα ήταν διαχειρίσιμη. Ωστόσο, η απόφαση ανήκει στην Αθήνα, όχι στο Βερολίνο. Οι Ελληνες πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους εάν η επιστροφή στη δραχμή ωφελεί περισσότερο την ανάκαμψη της οικονομίας τους από την παραμονή στην ευρωζώνη»

Στους κόλπους του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών του Ράινερ Μπρούντερλε πολλοί ήδη από το 2010 ζητούσαν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Το ενδεχόμενο αυτό αντιμετωπίζεται όλο και πιο ανοικτά, κυρίως στη Γερμανία, αλλά οι συνέπειες και το κόστος της επιλογής αυτής αποτελούν αντικείμενο πολύ διαφορετικών εκτιμήσεων.