07 Μαΐου 2012

EKTAKTO!!! Τρόμαξαν οι Ευρωπαίοι στην ιδέα ότι θα φύγουμε μόνοι μας απ' το ευρώ!!! Έτοιμοι να πούνε ΝΑΙ σε όλα σε Αλέξη-Πάνο!!


Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ήδη γνωστό. Ανεξάρτητα από το αν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, είναι αμφίβολο αν μπορεί να σταθεί μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τόσο χαμηλά ποσοστά. Οι επόμενες εκλογές είναι ίσως πιο κοντά απ’ ό,τι πιστεύουμε...

Εκτός κι αν τα «προδοτικά» κόμματα κάνουν μία κίνηση τακτικής κι αφήσουν τον κ. Τσίπρα και τους εν δυνάμει συνεταίρους του σε μία κυβερνητική σύμπραξη να πάνε στην Ευρώπη και να βάλουν τους δικούς τους όρους. Να πουν «όχι στο μνημόνιο – ναι στο ευρώ» και να καταφέρουν μία περήφανη νίκη κατά των «διεθνών τοκογλύφων». Φανταζόμαστε ότι οι Ευρωπαίοι θα ακούσουν αυτές τις απόψεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αφήστε που μπορεί να τρομάξουν από την προοπτική να φύγουμε μόνοι μας από το ευρώ και έτσι να υποχωρήσουν τελικά σε όλα.

Σε όλα; Δηλαδή στην εξής πρόταση του προέδρου Αλέξη: Να σταματήσουμε να πληρώνουμε τόκους μέχρι να ορθοποδήσει ο λαός μας, όπως ο ίδιος είπε. Σαν να ακούμε έναν Ανδρέα Παπανδρέου από το παρελθόν.

Η επόμενη ημέρα; Μεταξύ της Ευρώπης και του λαϊκισμού ο λαός επέλεξε τον λαϊκισμό. Ποιός μπορεί να πει ότι ο λαός δεν είναι σοφός; Το ίδιο σοφός έχει υπάρξει και κατά το παρελθόν. Ο λαός ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις. Και συνήθως επέλεγε μεταξύ αυτών που του χάιδευαν τα αυτιά.

Σήμερα πολλοί συμπολίτες μας μπορεί να αισθάνονται δικαιωμένοι. Διότι τιμώρησαν τους υπεύθυνους. Τους τιμώρησαν; Είμαστε σίγουροι;

Και μετά; Η συνέχεια αύριο...

Θανάσης Μαυρίδης
capital.gr