18 Μαΐου 2012

Ψαλιδίστηκαν τα αρχικά κέρδη της Facebook

Εντυπωσιακό ντεμπούτο έκανε η μετοχή του Facebook στο Χρηματιστήριο του Nasdaq, με το άνοιγμά της στα 42,05 δολ (από 38 δολ. που ήταν η τιμή της αρχικής δημόσιας εγγραφής), για να φθάσει προς στιγμήν ακόμα και στα 42,99 δολ. Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, δείχνει να χάνει τα αρχικά της κέρδη, υποχωρώντας στην περιοχή των 38 δολ. Η τιμή πάντως αυτή, βρίσκεται ήδη στην οροφή του εύρους αρχικής τιμολόγησης μεταξύ 34 και 38 δολαρίων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα, μέσα στα πρώτα 30'' της διαπραγμάτευσης διακινήθηκαν 82 εκατομμύρια μετοχές της Facebook Ιnc. (100 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια στα πρώτα πέντε λεπτά).

Η Facebook έκανε σήμερα ντεμπούτο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά την άντληση περίπου 16 δισ. δολαρίων σε μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές (IPO) στην αμερικανική ιστορία. Με την κεφαλαιοποίησή της να ανέρχεται στα 104 δισ. δολάρια, η Facebook ξεπερνά πλέον τις εταιρείες Starbucks και Hewlett-Packard μαζί, πυροδοτώντας ποικίλα σχόλια για το πόσο τελικά θα αυξηθεί η αξία της.

NAFTEMPORIKI.GR