29 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση NYT: Πιο αξιοσέβαστη πολιτικός στην Ευρωζώνη η Μέρκελ - Η Γερμανία πιο αξιοθαύμαστη χώρα - Μαντέψτε ποιοα χώρα είναι τελευταία

Πάνω από δύο χρόνια ευρωπαϊκής κρίσης χρέους έχουν περάσει και οι πολίτες των χωρών-μελών της ευρωζώνης αναγνωρίζουν ότι το ευρώ δεν είναι μεν ό,τι καλύτερο γι' αυτούς αλλά δεν θέλουν και να επιστρέψουν στα προηγούμενα τους νομίσματα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που προδημοσιεύουν οι New York Times.
Το αξιοσημείωτο είναι πως η Γερμανία κρίνεται ως η πιο αξιοθαύμαστη χώρα και η καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ ως η πιο αξιοσέβαστη πολιτικός στη ζώνη του ευρώ! Λιγότερο αξιοθαύμαστη θεωρείται η Ελλάδα... Από τη δημοσκόπηση του Pew Research Center’s Global Attitudes Project, που διεξήχθη στα μέσα Μαρτίου σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα, καθώς και Βρετανία, Τσεχία, Πολωνία, προκύπτει ότι το 49% των Γερμανών τάσσεται υπέρ των πακέτων διάσωσης, έναντι του 42% δύο χρόνια νωρίτερα. Αντίθετα στη Γαλλία, όπου βρίσκεται σε σαφώς δυσχερέστερη οικονομική κατάσταση, το ποσοστό έχει υποχωρήσει στο 44%, έναντι 53% το 2010.

Η εφημερίδα τονίζει την αντίφαση στην Ελλάδα, όπου η κριτική αντιμετώπιση της υιοθέτησης του ευρώ είναι η μεγαλύτερη, αλλά η επιθυμία των Ελλήνων να παραμείνουν στο ευρώ είναι επίσης στα ύψη. Συγκεκριμένα, το 71% των Ελλήνων θέλουν να παραμείνει η χώρα εντός της Ευρωζώνης, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στους Ιταλούς, στους οποίους μόλις ένας στους δύο τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας του στο ευρώ.

www.bankingnews.gr