19 Μαΐου 2012

Αβαντάρει τον Τσίπρα το Spiegel γράφοντας ότι η Μέρκελ πρότεινε δημοσψήφισμα στον Παπούλια... επικαλούμενο το MEGA!!!

Εμμένει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» για την ορθότητα της είδησης πως η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, πρότεινε στον Κάρολο Παπούλια να γίνει στην Ελλάδα δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.  Το γνωστό περιοδικό, αριστερής ιδεολογίας προσπαθεί επανερχόμενο στο θέμα να διεγείρει τα ανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας, που δικαίως αντιδρά σε έξωθεν παρεμβάσεις. Στόχος να κατευθυνθούν ψήφοι ελλήνων στην αγκαλιά του Τσίπρα που δήθεν αποτελεί το αντίπαλο δέος της Μέρκελ στην Ελλάδα.Το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει την εξέλιξη αυτά παρά τις διαψεύσεις από κύκλους της γερμανικής καγκελαρίας, αναφέροντας το επεισόδιο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

Όπως δημοσιεύει το «Spiegel», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να είπε πως ένα «ναι» στο ευρώ στο δημοψήφισμα θα σήμαινε και «ναι» στα μέτρα λιτότητας που έχει αποδεχθεί η προηγούμενη κυβέρνηση. 
 
Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε το Mega, η κ. Μέρκελ τηλεφώνησε στον κ. Παπούλια εξ ονόματος όλων των ηγετών της Ευρωζώνης και όχι ως καγκελάριος της Γερμανίας, ενώ ανέμενε ότι η τηλεφωνική αυτή επικοινωνία θα παρέμενε εμπιστευτική.