26 Ιουνίου 2012

Αύξηση βασικού μισθού στη Γαλλία από την 1η Ιουλίου

Η Γαλλία πρόκειται να αυξήσει το βασικό μισθό κατά 2% από την 1η Ιουλίου, ανακοίνωσε ο γάλλος Υπουργός Εργασίας Μισέλ Σαπάν.

Η μεταρρύθμιση αυτή έρχεται σε μία στιγμή που η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να βρει...
7 με 10 δισεκατομμύρια ευρώ ώστε να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της σε 3% του Εθνικού Ακαθάριστου Προϊόντος μέσα στο 2013, και να το μηδενίσει μέχρι το 2017, δηλαδή το τέλος της πενταετίας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

Προς το παρόν, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας είναι στο 5,2% και η νέα κυβέρνηση προχωρά σε απογραφή των δημοσίων οικονομικών, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την προσεχή Δευτέρα.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό της χώρας, η εφημερίδα Φιγκαρό δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της, ότι οι Βρυξέλλες θα μπορούν να τον ελέγχουν από πολύ κοντά. Οι κοινοβουλευτικές συζητήσεις που θα γίνουν το φθινόπωρο σχετικά με το οικονομικό νομοσχέδιο και την ψήφιση του, είναι μία αρκετά επικίνδυνη διαδικασία για τη νέα εκτελεστική εξουσία, καθώς θα πρέπει να ενσωματώσει τόσο τις δεσμεύσεις για μείωση του ελλείμματος, όσο και τις προεκλογικές υποσχέσεις. Γι’ αυτό μπορεί να τεθεί υπό τη στενή παρακολούθηση των Βρυξελλών.

skai.gr