04 Ιουνίου 2012

Ετοιμάζουν αποστολή στον Άρη και μετοίκηση 20 ανθρώπων έως το 2033!

Το 2023 τέσσερις άνθρωποι θα ζουν στην επιφάνεια του Άρη και η καθημερινότητά τους θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο από δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα στη γη. Οι επιστήμονες του φιλόδοξου εγχειρήματος εκτιμούν ότι η προσπάθεια μετοίκησης των ανθρώπων στον Κόκκινο Πλανήτη είναι υπόθεση όλων μας...
«Όλος ο κόσμος θα μπορεί να παρακολουθεί αλλά και να συμμετέχει στην διαδραστική αποστολή των τεσσάρων επίλεκτων αστροναυτών μας στον πλανήτη Άρη, στέλνοντας συμβουλές και παρατηρήσεις στην αποικία. Οι αστροναύτες μας θα μοιράζονται τις εμπειρίες τους μαζί μας καθώς θα χτίζουν το νέο τους σπίτι στον φιλόξενο πλανήτη, θα κάνουν πειράματα και θα εξερευνούν τον Άρη», ανακοίνωσε η ολλανδική εταιρία που προωθεί αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο της μετατροπής μιας επιστημονικής έρευνας σε ριάλιτι προκειμένου να καλύψει μέρος του υψηλού κόστους της αποστολής.



Η εταιρεία Mars One στηρίζει το εγχείρημά της σε εξαιρετικά γερά θεμέλια, στις γνώσεις του πολυβραβευμένου Ολλανδού νομπελίστα φυσικού Τζέραλντ Χουφτ και στην εμπειρία του Πολ Ρόμερ, εκ των εμπνευστών του διάσημου τηλεοπτικού ριάλιτι Big Brother!



Οι τέσσερις αστροναύτες θα ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους σε έναν χρόνο ενώ η κατασκευή του χώρου που θα λειτουργήσει ως εξομοιωτής των συνθηκών επιβίωσης στον Άρη έχει κιόλας ξεκινήσει. Το ριάλιτι, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, θα διαρκέσει επτά μήνες -όσο θα διαρκέσει και η αποστολή δηλαδή- και θα αποτελέσει το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός στην ιστορία της γης...



«Όταν με πλησίασαν οι άνθρωποι της Mars One και με ρώτησαν εάν θα ήθελα να συμμετέχω στο εγχείρημα, η πρώτη μου αντίδραση ήταν: αυτοί οι τύποι έχουν τρελαθεί. Τι θα μπορούσαν να περισσότερο από όσα έχει καταφέρει η NASA θα μπορούσαν να κάνουν; Ο ενθουσιασμός, τα επιχειρήματά και οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζονται, όμως, με έπεισαν ότι κάτι σημαντικό πάει να γίνει εδώ... Το ριάλιτι θα συναντήσει ένα τάλεντ σόου χωρίς τέλος και όλος ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας. Αυτό κι αν είναι πρόκληση», λέει Χοφτ ενώ αν εάν εξελιχτούν βάσει του υπάρχοντας σχεδίου, οι Ολλανδοί εκτιμούν ότι μέχρι το 2033 περισσότεροι από 20 άνθρωποι θα ζουν στον τέταρτο σε απόσταση από τον Ήλιο πλανήτη του Ηλιακού μας Συστήματος, τον δεύτερο πλησιέστερο στη Γη, γνωστό και ως Κόκκινο Πλανήτη (το τριοξείδιο του σιδήρου που υπάρχει στην επιφάνειά του δίνει τον πλανήτη ένα ερυθρό χρώμμα).



O Άρης έχει χαρακτηριστεί από επιστήμονες «γήινος πλανήτης» με λεπτή ατμόσφαιρα, με επιφάνεια που συνδυάζει τους κρατήρες σύγκρουσης της Σελήνης και τα ηφαίστεια, τις κοιλάδες, τις ερήμους και τα πολικά παγοκαλύμματα της Γης.
 
iefimerida.gr