29 Ιουνίου 2012

Πρόκληση από Πικραμμένο: «Στην Ελλάδα δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο»!!! Και εσύ τι έκανες 30 χρόνια γι αυτό;;;

Στην κοινωνική ανισότητα απέδωσε πολλά από τα προβλήματα της Ελλάδας ο απερχόμενος πρόεδρος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά την τελετή αποχώρησής του από το δικαστικό σώμα, σήμερα, παρουσία πολιτικών, δικαστών και ακαδημαϊκών.
Ο κ. Πικραμμένος αποχώρησε από το ΣτΕ λόγω συμπλήρωσης του προβλεπόμενου ορίου ηλικίας.

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του δικαστές, υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να έχετε πάντα κατά νου ότι στην ιδιαίτερη ελληνική πραγματικότητα, η «μητέρα» των προβλημάτων παραμένει η κοινωνική ανισότητα. Αρκετοί από τους νόμους μας δυστυχώς δεν προάγουν ούτε προασπίζουν την ισονομία και την ισοπολιτεία. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν φαίνεται να είμαστε στην πράξη όλοι «ίσοι απέναντι στο νόμο».

Ο κ. Πικραμμένος τόνισε ότι «η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο ιστορικό μεταίχμιο, το παλιό πνέει τα λοίσθια και το νέο δεν έχει ακόμη γεννηθεί» και πρόσθεσε πως «βρισκόμαστε μπροστά σε αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον των νεότερων γενιών, τη φυσιογνωμία μας ως κοινωνία αλλά και τον προσανατολισμό μας ως χώρα. Για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα, χρειάζεται να οπλιστούμε όλοι με ψυχραιμία, θάρρος και ιστορική συνείδηση.

Να στηρίξουμε την πατρίδα μας για να καταφέρει να βγει ξανά στο φως, πιο αισιόδοξη, με περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της και στους δημοκρατικούς θεσμούς, περισσότερο σεβασμό από τους εταίρους μας στην Ευρώπη, περισσότερη ατομική και συλλογική αυτογνωσία. Αλλά κυρίως με περισσότερη Δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣτΕ, είπε ότι «είναι αλήθεια πως η κρίση βρήκε τη χώρα ανοχύρωτη και απροετοίμαστη σε επίπεδο εξουσίας, οικονομίας, κοινωνικών δομών και νοοτροπίας. Λίγοι μπήκαν στον κόπο να εξηγήσουν με ειλικρίνεια την είσοδό μας στη νέα σκληρή πραγματικότητα. Και ακόμα λιγότεροι μπόρεσαν να ακούσουν, αφού οι φωνές του λαϊκισμού και της αντίδρασης ήταν πολλές και έβρισκαν εξίσου πολλούς αναμεταδότες».