17 Ιουνίου 2012

Εντοπίστηκε και δεύτερη χειροβομβίδα στο προαύλιο του Σκάι (βίντεο)

Και δεύτερη χειροβομβίδα εντοπίστηκε στον προαύλιο χώρο του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι στο Νέο Φάληρο, σε μικρή απόσταση από την πρώτη. Προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου στο σταθμό, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει και δεύτερη χειροβομβίδα.
Η πρώτη βρέθηκε από εργαζόμενο του σταθμού γύρω στις 12.50 το μεσημέρι. Καμία από τις δύο χειροβομβίδες δεν έχει εκραγεί.

Ο χώρος έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις και ερευνάται από συνεργεία εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και εγκληματολογικών ερευνών.

Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και την προανάκριση, διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

«Η εκτόξευση μιας χειροβομβίδας εναντίον ενός τηλεοπτικού σταθμού είναι πράξη που ανασύρει στη μνήμη άλλες, σκοτεινές εποχές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως «με την ενέργεια αυτή κάποιοι επιχειρούν να διαταράξουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών».

«Να είναι βέβαιοι ότι οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή και δεν τρομοκρατείται», τόνισε.

Για «προσπάθεια κάποιων να πλήξουν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών, την ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία», η οποία ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν έχει αποτέλεσμα, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

«Η εκλογική διαδικασία αποτελεί την απόλυτη έκφραση της δημοκρατίας. Οι σημερινές εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον της χώρας. Η Ελληνική Αστυνομία εγγυάται την ομαλότητα. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Για το πρωτοφανές περιστατικό ο Γ. Μιχελάκης, εκπρόσωπος τύπου ΝΔ, δήλωσε: "Καταδικάζουμε την τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά της ελεύθερης πληροφόρησης και της Δημοκρατίας. Στόχος των τρομοκρατών, ήταν αν χτυπήσουν ένα από αυτά τα κομμάτια που στηρίζουν τη Δημοκρατία, όπως η ελεύθερη πληροφόρηση. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα"


Πέταξαν χειροβομβίδα στον ΣΚΑΙ από fon1972