11 Ιουνίου 2012

Ήδη ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε αεροδρόμια από ελληνικές πτήσεις

[Γιαυτό λέει ο Μιχελάκης ότι με δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ πως θα δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα σε λαθραίους θα μας πετάξουν από τη ζώνη Σέγκεν... λες και είναι ηλίθιοι οι ξένοι και θα κοιτάνε τον Τσίπρα να δίνει έγγραφα σε λαθραιους τους οποίους θα υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες.. προς το παρόν διαβάστε πως υποδέχονται τους Έλληνες για να φανταστείτε τι θα γίνει αν γίνουν όσα λέει ο Τσίπρας]

“Έκτακτο” έλεγχο αναγκάζονται να υποστούν οι ταξιδιώτες που καταφθάνουν στο Βέλγιο από την Ελλάδα, μέσα στα βελγικά αεροδρόμια. Με ιδιαίτερη δυσφορία και χωρίς αυτό να συμβαίνει σε καμία άλλη πτήση εντός Σέγκεν, οι επιβάτες πτήσεων από τα ελληνικά αεροδρόμια περνούν από έλεγχο διαβατηρίου/ταυτότητος κάθε φορά που προσγειώνονται σε οποιοδήποτε βελγικό αεροδρόμιο.
Ο έλεγχος μάλιστα είναι καθαρά “επιλεκτικός” για τις ελληνικές πτήσεις, καθώς συμβαίνει ακριβώς μετά τον διάδρομο-φούσκα που ενώνει το αεροπλάνο με το αεροδρόμιο, πριν καν οι επιβάτες εισέλθουν στον χώρο του αεροδρομίου! Σε περίπτωση μάλιστα, που κάποιος επιβάτης δεν έχει υπηκοότητα χώρας της ζώνης Σένγκεν (ελεύθερης μετακίνησης μέσα στην Ε.Ε.), γίνεται εξ ολοκήρου επανέλεγχος των στοιχείων και των εγγράφων του, καθώς και της άδειας παραμονής του.

Το συναίσθημα για τους Έλληνες (και άλλους Ευρωπαίους) επιβάτες είναι ιδιαίτερα άσχημο, και με φανερό εκνευρισμό έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές, τόσο στην αστυνομία που κάνει τον έλεγχο εκείνη την στιγμή αλλά μέχρι και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χωρίς όμως να αλλάξει τίποτε. Η ιστορία αυτή ξεκίνησε από τότε που έφτασαν 20 περίπου λαθρομετανάστες από την Ελλάδα στο Βέλγιο με αεροπλάνο.

Το γεγονός αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα του διαχωρισμού και της καταπίεσης του ελέγχου που επιβάλλεται ήδη στους Έλληνες μετά από ένα απλό γεγονός 20 λαθρομεταναστών. Είναι ξεκάθαρο ότι σε περίπτωση που χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα μαζικά σε λαθρομετανάστες, όχι μόνο δεν θα μπορούν να φύγουν αυτοί (καθώς με τους ελέγχους θα επιστρέφουν πίσω), αλλά οι ίδιοι οι Έλληνες θα υποστούν τις συνέπειες, ουσιαστικά με πλήρη επαναφορά των συνόρων με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και τελικά με εκδίωξη από την ζώνη Σένγκεν.

Μιχάλης
Αναγνώστης