08 Ιουνίου 2012

Σαλπιγγίδης: Η ελληνική ψυχή είναι πάνω από όλα-Σάντος: Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου

Ο σκόρερ της Εθνικής στην πρεμιέρα του Euro μίλησε για την ελληνική ψυχή και την έλλειψη τύχης στον αγώνα με την Πολωνία.
Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης:
«Παλεύουμε όλοι μαζί. Από την αρχή. Όλα τα παιδιά, για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Σήμερα, δεν είχαμε την τύχη μαζί μας, αλλά παρόλο που ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο, καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι. Και θα το πέρναμε, εάν δεν ήμασταν άτυχοι. Αλλά εμείς αποδείξαμε πως έχουμε ψυχή και η ελληνική ψυχή είναι πάνω από το ποδόσφαιρο και πάνω απ’ όλα.

-Τα συναισθήματα για το πέναλτι που κέρδισες αλλά χάθηκε;
«Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Εξάλλου, το πλεόνεκτημα στα πέναλτι, το έχει πάντα ο τερματοφύλακας. Επειδή αυτός δεν έχει κάτι να χάσει. Εντάξει, κρατάμε τον ένα πόντο και κοιτάμε μπροστά. Το σημαντικό βέβαια ήταν να μην χάσουμε».

Υπερήφανος για τους παίκτες του ήταν ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου μετά το 1-1 με την Πολωνία, τόνισε ότι «είχαμε μια χρυσή ευκαιρία να πετύχουμε δεύτερο γκολ και αν το είχαμε κάνει αυτό, το ματς θα είχε τελειώσει. Δεν έγινε αυτό, όμως είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου».

Ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:

«Παίξαμε πολύ άσχημα στα πρώτα 25 λεπτά, αλλά βελτιωθήκαμε, στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι μπορούσαμε να επανέλθουμε και εκείνοι έκαναν ότι τους ζήτησα. Οι παίκτες μου ήταν οργανωμένοι και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε», είπε ο Σάντος, ο οποίος καταλήγοντας υπογράμμισε: «Είχαμε μια χρυσή ευκαιρία να πετύχουμε δεύτερο γκολ και αν το είχαμε κάνει αυτό, το ματς θα είχε τελειώσει. Δεν έγινε αυτό, όμως είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου».

Αργότερα στη συνέντευξη Τύπου είπε αναλυτικά:

Για το παιχνίδι: "Ειλικρινά δεν είμαι ικανοποιημένος, ήρθαμε για να κερδίσουμε. Άρα δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Στα πρώτα 20 λεπτά δεν ήμασταν καλοί αμυντικά. Είχαμε μια στρατηγική για το πως θα επιβληθούμε εμείς αλλά δεν τα καταφέραμε.

Γνωρίζαμε τα στοιχεία της Πολωνίας, ότι είναι πολύ γρήγοροι στην επίθεση. Μετά το 25' βελτιωθήκαμε ελέγχαμε την μπάλα καλύτερα και μετά την αποβολή του Παπασταθόπουλου, καταφέραμε να κρατήσουμε την πίεση μακριά. Αποδέχομαι πάντα τις αποφάσεις του διαιτητή, ωστόσο η όλη κατάσταση ήταν δύσκολη για εμάς.

Είχαμε πίστη είχαμε αυτοπεποίθηση. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε καλά, σκοράραμε, είχαμε και άλλες ευκαιρίες αλλά δεν τα καταφέραμε. Με το σφύριγμα της λήξης και οι δύο ομάδες ήταν κουρασμένες. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες που έκαναν μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο".

Για το πέναλτι του Καραγκούνη και αν έχει προπονηθεί στα πέναλτι: "Ο Καραγκούνης δεν ήταν η πρώτη φορά που χτύπησε πέναλτι, απλά δεν το έβαλε, γίνονται αυτά".

Για την κατάσταση του Αβραάμ και την απώλεια του Παπασταθόπουλου: "Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση του παίκτη, αν δεν είναι μαζί μας θα κοιτάξουμε να βρούμε λύση. Άλλωστε στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες κατάφεραν και αντέδρασαν καταπληκτικά και πήραμε τον βαθμό".

Για την απόδοση του Κυριάκου Παπαδόπουλο: "Είμαι ικανοποιημένος από τον ποδοσφαιριστή αυτόν, όπως και από άλλους παίκτες".

Για τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο και αν τις σκεφτόταν πριν το ματς για να είναι πιο επιθετική η Εθνική: "Δεν νομίζω ότι η ομάδα δεν είχε επιθετικότητα. Είχαμε στρατηγική, όσο για το τι έγινε στα πρώτα 20 λεπτά δεν ελέγχαμε τον ρυθμό του αγώνα. Η Εθνική έκανε φάσεις και όταν έχει την κατοχή της μπάλας θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να βάλει γκολ".

Για τον Σαλπιγγίδη και γιατί δεν τον χρησιμοποίησε από την αρχή:
"Ο προπονητής έχει αρκετές δυσκολίες. Μία από αυτές είναι πως στην Ελλάδα έπαιξαν πλέι οφ, έξι ματς σε 15 μέρες και είναι λογικό κάποιοι παίκτες να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης είναι δύσκολο να πάρω απόφαση να αφήνω έξω παίκτες με τέτοια ποιότητα αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει".



Σμούντα: «Δεν χάθηκαν όλα»


Από την πλευρά του ο Σμούντα τόνισε:

«Δεν χάθηκαν όλα. Στις πρεμιέρες μεγάλων διοργανώσεων συνηθίζεται τα ματς να τελειώνουν ισόπαλα, δεν χάθηκαν τα πάντα για την Πολωνία, ακόμα μπορούμε. Υπάρχουν άλλα δυο ματς, τα οποία πρέπει και μπορούμε να κερδίσουμε».

Τι είπε στους παίκτες μετά το ματς: "Έδωσα συγχαρητήρια σε όλους για την απόδοσή τους. Προχωράμε θα ήταν χειρότερα αν είχαμε χάσει. Το 1-1 δεν είναι ότι χειρότερο και δεν πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά στους αγώνες που ακολουθούν".

Για την φυσική κατάσταση: "Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά η πίεση ήταν πολύ μεγάλη, δεν είχαμε συμμετοχές όπως οι Έλληνες, οπότε είμαστε απλά στην αρχή. Ο στόχο να προκριθούμε μπορεί να επιτευχθεί".

Για την προετοιμασία στα πέναλτι: "Προπονηθήκαμε πάρα πολύ σε όλα τα σημεία και κυρίως στα πέναλτι. Ο Τίτον στις ομάδες που έχει παίξει ήταν πολύ καλός στα πέναλτι".

Τι συνέβη στο ημίχρονο, είχατε 11 παίκτες, μήπως δεν άντεξαν στην πίεση: "Νομίζω πως πρέπει να ρωτήσετε τον Στσέσνι για την αποβολή. Γυρίζαμε την μπάλα πίσω και οι Έλληνες είδαν ότι θέλαμε να διατηρήσουμε το 1-0 και ανέβηκαν ψηλά δεν είχαν τίποτα να χάσουν και σημείωσαν το γκολ".

Για το αν θα φέρει κι άλλη ισοπαλία η Πολωνία στα επόμενα ματς: "Είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε τώρα υποθέσεις. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε αγώνα".


MVP ο Λεβαντόβσκι


Πριν την συνέντευξη Τύπου του Σμούντα ο Λεβαντόβσκι παρέλαβε το βραβείο του MVP του αγώνα.

Στις δηλώσεις του για τον αγώνα μεταξύ άλλων τόνισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα αυτό το βραβείο, από την άλλη θέλαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Οι Έλληνες σκόραραν είχαμε και εμείς ευκαιρίες να σκοράρουμε αλλά ήρθαμε 1-1. Στα επόμενα παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλύτερα".

Για το γκολ που σημείωσε είπε: "Ήταν μια ιδιαίτερη κατάσταση είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πετύχω ένα τέρμα στην αρχή της διοργάνωσης".