26 Ιουνίου 2012

Κάτι περίεργο τρέχει με Τουρκία-Συρία: Η Τουρκία συνεχίζει να προμηθεύει με ρεύμα τον Ασάντ...

[Εκτός από το ύποπτο του ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμα αντιδράσει στην κατάρριψη του αεροπλάνου της (μακάριοι οι πτωχοί τώ πνεύματι που πιστεύουν ότι οι Τούρκοι φοβούνται...) άλλο ένα γεγονός ακούγεται πολύ περίεργο: Η Τουρκία συνεχίζει ακόμα και σήμερα να προμηθεύει με ρεύμα την Συρία και θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες αν θα σταματήσει!!! Εν τω μεταξύ όλο και πληθαίνουν οι απόψεις πως η κατάρριψη του τούρκικου Φάντομ ήταν ηθελημένη από τους Τούρκους και το ΝΑΤΟ μιας και από την πορεία του αεροπλάνου φαίνεται ότι μπορεί να βρισκόταν σε αποστολή...
για συλλογή ηλεκτρονικών πληροφοριών (Electronic Intelligence - ELINT) για τη συριακή αεράμυνα και την αντίδρασή της. Πληροφορίες που θα είναι χρήσιμες σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ αποφασίσει να εφαρμόσει ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού όπως έχουν ζητήσει κάποιοι... Σε αυτό προσθέτουμε και το ότι η Ρωσία έχει μια μικρή ναυτική βάση στο λιμάνι της Ταρτούς, όπου είναι μόνιμα περίπου 100 πεζοναύτες της και ευχόμαστε: Περαστικά σε όσους πιστεύουν ότι οι Τούρκοι φοβούνται να αντιδράσουν στη Συρία...]
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ανήγγειλε την Δευτέρα ότι η χώρα του θα αποφασίσει τις προσεχείς μέρες εάν θα διακόψει τις εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος προς τη γειτονική Συρία, σε "αντίποινα μετά την κατάρριψη τουρκικού καταδιωκτικού αεροσκάφους από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις".

"Έως τώρα, θεωρήσαμε ότι για ανθρωπιστικούς λόγους άρμοζε να παρέχουμε ηλεκτρικό ρεύμα προς την Συρία, ώστε η καθημερινότητα του λαού εκεί να μην επηρεαστεί αρνητικά", τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος μιλώντας στο τέλος του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

"Προς το παρόν θα συνεχίσουμε, όμως είναι ένα θέμα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης.

Τις επόμενες μία με δύο μέρες θα υπάρξει μια κυβερνητική ανακοίνωση με την οποία θα πληροφορήσουμε εάν θα συνεχίσουμε, ή όχι, να εξάγουμε στη Συρία ηλεκτρικό ρεύμα".