19 Ιουνίου 2012

Το είπε κι αυτός για να το πει: Αντίθετος για Πρωθυπουργό Σαμαρά ο πρώην ΠΑΣΟΚος Οδ. Βουδούρης

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να αναλάβει την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς σε ένα κυβερνητικό σχήμα που θα συγκροτείται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, εξέφρασε την Τρίτη ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης.

«Ο κ. Σαμαράς ο οποίος έχει υπογράψει ότι εάν Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση κατά την άποψή μου δεν είναι το καταλληλότερο άτομο για να ηγηθεί ενός σχήματος ευρείας αποδοχής, το οποίο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και δυνάμεις οι οποίες ήταν εξαρχής εναντίον του δεύτερου μνημονίου» δήλωσε στον Βήμα 99,5.

Χαρακτήρισε, επίσης, «κομβικό σημείο» για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση συνεργασίας το θέμα των προσώπων που θα συνθέσουν το νέο σχήμα.

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής στην κυβέρνηση προσώπων όπως ο Μάκης Βορίδης, ο κ. Βουδούρης είπε: «Αυτό αποκλείεται. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο σχήμα».

«Το θέμα των προσώπων είναι κομβικό. Το θέμα των προσώπων είναι το 50%. Πρέπει αφενός να υπάρχει συναίνεση στο πρόγραμμα, και μέσα στο πρόγραμμα έχουμε θέσει τους επτά βασικούς όρους υπό συζήτηση, και έχουμε πει επίσης ότι τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να είναι κοινής αποδοχής» συνέχισε, τονίζοντας:

«Η άποψή μου είναι ότι σε μία τέτοια κυβέρνηση το επιθυμητό θα ήταν να μην συμμετέχουν πρόσωπα τα οποία έχουν διατελέσει κυβερνητικές ευθύνες στις κυβερνήσεις του κ. Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου, έτσι ώστε να σηματοδοτήσουμε μία αλλαγή πλεύσης».

Τη Δευτέρα, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις αναφορικά με τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει το κόμμα. Ορισμένα στελέχη τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας, ενώ άλλα στελέχη έθεσαν διάφορα ζητήματα συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν σχέση με πρόσωπα.

Ο Φώτης Κουβέλης, πάντως, στη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά επανέφερε τις επτά θέσεις του κόμματός για το Σχέδιο Διακυβέρνησης που έχει προτείνει και επανέλαβε ότι στηρίζει πολιτικές που κρατούν τη χώρα εντός ευρωζώνης και έχουν σχέση με την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων για να αποδεσμευτεί η χώρα από δυσμενείς όρους τους μνημονίου.

Newsroom ΔΟΛ