06 Ιουνίου 2012

Οριστικό ναυάγιο στο ντιμπέιτ

Πόλεμος δηλώσεων από τις οποίες προκύπτει ότι οι πιθανότητες να γίνει ντιμπέιτ είναι ανύπαρκτες, ξέσπασε τις τελευταίες ώρες μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Τα επιτελεία των δύο κομμάτων ανταλλάσσουν ανοικτές προσκλήσεις για διάλογο τις οποίες, όμως, ταυτόχρονα δυναμιτίζουν με αιχμηρές δηλώσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Μουρούτης, αργά το απόγευμα, έγραψε στο Twitter «αφού ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. δεν θέλει να κάνει ντιμπέιτ, ας κάνει με τις συνιστώσες του, μήπως και βρουν κοινές θέσεις».

Το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον real fm, ο κ. Μουρούτης τόνισε πως «αν θέλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας να κάνει ντιμπέιτ ας έρθει με τη συμφωνία που κάναμε μεταξύ μας, με τη διαδικασία του 2009».

«Εδώ δεν είναι συνεδρίαση δεκαπενταμελούς, είναι μια χώρα η οποία βρίσκεται στην πιο βαθιά κρίση», συνέχισε.

«Η πρόταση μας ισχύει σε περίπτωση που δεχτούν τη συμφωνία του 2009, αλλά εντός της ημέρας, εμείς θα πάμε σε ντιμπέιτ. Αν δεν δεχτούν η ΝΔ δεν θα πάει άλλο σε κουβέντα, ποιος, πως, που», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε, επιμένει στην πρόταση για διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ, το ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς εκτός της Χρυσής Αυγής και συντονιστές δημοσιογράφους από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ακόμη, προτείνει τη διεξαγωγή ενός δεύτερου ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, το οποίο θα είναι βασισμένο στους κανόνες του γαλλικού μοντέλου, δηλαδή κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε ανάμεσα σε Ολάντ – Σαρκοζί, με δυνατότητα ζωντανού διαλόγου και όχι παράλληλων μονολόγων όπου θα συντονίζουν δύο δημοσιογράφοι, ένας άντρας και μια γυναίκα.

Μάλιστα στην ανακοιωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει από την πλευρά του πρότεινε ενδεικτικά τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Ελλη Στάη.

«Είμαστε ανοιχτοί σε συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις στα πρόσωπα, όχι όμως σε υπεκφυγές. Θα περιμένουμε απάντηση εντός των επόμενων ωρών»καταλήγει η ανακοίνωση.