28 Ιουνίου 2012

Πυροβολισμοί στο σπίτι του Γιώργου Δώνη. Τραυματίας αστυνομικός, συνελήφθη ο ένας από τους δράστεςΑνταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών, στην οδό Ζίτσα στην Κηφισιά, όπου διαμένει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Δώνης.
Νέα ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε πριν λίγο στη οδό Χειμάρρας στην Κηφισιά, σύμφωνα με τελευταίες μαρτυρίες ενώ συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες που είχε τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή καταδιώκοντας τους δράστες. Ο δεύτερος δράστης έχει καταφύγει σε σπίτι στη συμβολή των οδών Ιθάκης και Αρεταίου και καλείται από τις δυνάμεις της αστυνομίας να παραδοθεί.
Νωρίτερα, οι κακοποιοί μπήκαν στην οικία, όπου βρίσκονταν τα παιδιά, ο ηλικιωμένος πεθερός του προπονητή και η οικιακή βοηθός, τους οποίους έκλεισαν στο μπάνιο. Εκείνη τη στιγμή, έφθανε σπίτι του η σύζυγός του και ο μεγάλος γιος του, οι οποίοι μη μπορώντας να μπουν από την κεντρική είσοδο του σπιτιού, κατευθύνθηκαν στην είσοδο που βρίσκεται στο πίσω μέρος.

Δίπλα στο σπίτι του κ. Δώνη βρίσκεται η οικία του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, οι άνδρες της φρουράς του οποίου αντελήφθησαν τι συνέβαινε και κάλεσαν την Αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα περιπολικά και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και τότε σημειώθηκε η ανταλλαγή πυροβολισμών. Κατά τη συμπλοκή, τραυματίστηκε ένας εκ των αστυνομικών στο πόδι, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πήραν όμηρο τον ηλικιωμένο, τον οποίο άφησαν λίγο αργότερα. Όπως είπε ο ηλικιωμένος στους αστυνομικούς, τραυματισμένος είναι και ένας εκ των δραστών στο χέρι, κάτι που δεν έχει διαπιστωθεί.

Σε εξέλιξη καταδίωξη στο ρέμα του Κοκκιναρά, για τη σύλληψη των δραστών, ενώ αναμένεται ο κ. Δώνης στην Αθήνα.

Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή είναι η τρίτη φορά, τους τελευταίους έξι μήνες, που κακοποιοί στοχοποιούν την οικία του προπονητή του ΠΑΟΚ, με στόχο τη ληστεία.