05 Ιουνίου 2012

Παππάς-ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είχαμε συμφωνήσει σε ντιμπέιτ... αλλά είχαμε συμφωνήσει!!!

Διαβάστε την απάντηση που έδωσε ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Α. Τσίπρα, Νίκος Παππας για τις διαπραγματεύσεις που είχε με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της ΝΔ  Γιώργο Μουρούτη για το debate.  Προσέξτε που παρόλο που λέει ότι δεν είχαν συμφωνήσει, αλλά είχαν προτείνει κάποια πράγματα... σε ένα σημείο του ξεφεύγει και λέει ότι είχαν συμφωνήσει στη μετάθεση της ημερομηνίας:
«... Προτείναμε, επίσης, τη συμμετοχή δύο δημοσιογράφων – ενός από τη φιλοξενούσα δημόσια τηλεόραση και ενός, εγνωσμένου κύρους, εκτός ιδιωτικής τηλεόρασης αυτήν την περίοδο, ώστε να μην τεθούν θέματα ανταγωνισμού ανάμεσα σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Με αυτό το σκεπτικό, κάναμε σαφές ότι το στείρο μοντέλο των παράλληλων μονολόγων του ντιμπέιτ Καραμανλή-Παπανδρέου το 2009 δεν εξυπηρετεί αυτούς τους στόχους.

Τα περί συμφωνίας, όταν η ΝΔ διαφωνεί με την πρότασή μας, βρίσκονται μόνο στο μυαλό των συνεργατών του κ. Σαμαρά και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις συστηματικές διαρροές της Συγγρού ότι δήθεν είχαμε συμφωνήσει στο μοντέλο του ντιμπέιτ του 2009.

Αποδεχτήκαμε, χωρίς να ζητήσουμε εξηγήσεις από τη ΝΔ, τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του ντιμπέιτ από την Πέμπτη 7 Ιουνίου τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

Με τη σημερινή μας ανακοίνωση ξεκαθαρίζουμε δημόσια τις θέσεις μας για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ. Η ΝΔ έχει κάθε δυνατότητα να εξηγήσει, δημοσίως πλέον και όχι με διαρροές, σε ποια σημεία συμφωνεί και με ποια διαφωνεί.