12 Ιουνίου 2012

Κατάθεση Γ. Μιχελάκη για την υπόθεση του αναρχοφασίστα του ΣΥΡΙΖΑ, Αμυρά

Τα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η ΝΔ για την υπόθεση του Ιφικράτη Αμυρά, που αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, κατέθεσε στον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος κλήθηκε ως πρώτος μάρτυρας στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μιχελάκης προσκόμισε στον κ. Δραγάτση το DVD της διαδικτυακής εκπομπής, όπου ο Αμυράς καλεί τους πολίτες σε αντάρτικο πόλεων, καθώς και πλήρη απομαγνητοφώνηση των λεχθέντων.

Ερωτηθείς για τις διαψεύσεις σχετικά με το ότι ο κ. Αμυράς είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε: «Αν δείτε τις επίσημες ανακοινώσεις και στην Αυγή είχε αρχικά συμπεριληφθεί στις επίσημες λίστες».

Υπενθυμίζεται ότι χθες προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε (χωρίς εντολή από τον Δελατόλα!) τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τις δηλώσεις του Ιφικράτη Αμυρά... Φυσικά πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η εξέταση δεν θα δείξει τίποτα και η υπόθεση θα μπει στο αρχείο... απλά η Ελένη μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε είπε να κάνει κάτι για τα μάτια του κόσμου και για να μην της λένε ότι κινητοποιείται μόνο όταν της τηλεφωνεί ο Δελατόλας...