18 Ιουνίου 2012

Επεισόδια στα Ά. Λιόσια-3 τραυματίες αστυνομικοί

Τρεις αστυνομικοί τραυματίες, δεν εμπνέει ανησυχία η κατάστασή τους.

Σοβαρά επεισόδια μαίνονται κοντά στον καταυλισμό των Ρομά, στη λεωφόρο Φυλής, στα Άνω Λιόσια. Σύμφωνα μάλιστα με καλά πληροφορημένες πηγές, τρεις τουλάχιστον αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας! Η κατάσταση της υγείας τους πάντως δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 10 μ.μ με τη συμμετοχή 150 - 200 Ρομά και γρήγορα γενικεύτηκαν κατά μήκος της λεωφόρου Φυλής. Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ

εξαγριωμένοι Ρομά που βγήκαν από τον καταυλισμό επιτέθηκαν σε λεωφορίο της ΕΘΕΛ.

Κατέβασαν τους επιβάτες και αποπειράθηκαν να το πυρπολήσουν. Ακολούθησε επέμβαση αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έσπευσαν στο σημείο με συνέπεια τα επεισόδια να γενικευτούν.

Οι ταραξίες έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων και προκάλεσαν φθορές σε εμπορικά καταστήματα. Στη διάρκεια των επεισοδίων ακούγονταν πυροβολισμοί από από κυνηγετικές καραμπίνες ενώ όπως επιβεβαίωσε στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ τραυματίστηκαν από σκάγια 3 τουλάχιστον αστυνομικοί! Στο σημείο μετέβησαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Μετά την επέμβαση των «ειδικών» δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ οι Ρομά υποχώρησαν στο εσωτερικό του καταυλισμού.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ επεισόδια με πρωταγωνιστές Ρομά από τον καταυλισμό της Φυλής ξέσπασαν και το βράδυ της Κυριακής. Ως αφορμή,ανέφερε τις αντιδράσεις των Ρομά σε αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην περιοχή.