12 Ιουνίου 2012

Ο «Δραχμαγεδδών» και η λογική του «γαία πυρί μειχθήτω»


Γράφει η Αθηνά Τραχήλη, υπ. βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ.

Το δημαγωγικό κρεσέντο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι φανερό πλέον, παρουσιάζει σημάδια κόπωσης. Επί μακρόν και με ένταση ο επικεφαλής του υποσχόταν τα πάντα στους πάντες, αποδεικνύοντας στη πράξη ότι ο λαϊκισμός ζει και βασιλεύει.

Σημάδια κόπωσης δείχνει, όμως, και εκείνο το μέρος της κοινής γνώμης που αφέθηκε ευχάριστα στις υπερφίαλες προεκλογικές διακηρύξεις του κ. Τσίπρα και σήμερα αναθεωρεί την στάση της κατανοώντας ότι η πολιτική του πρόταση μας οδηγεί κατ’ ευθείαν σ’ αυτό που οι «Sunday Times» εύστοχα χαρακτήρισαν ως «δραχμαγεδδώνα».

Δηλαδή, μια λαίλαπα που δεν θα σαρώσει απλά την οικονομία μας αλλά θα τσακίσει κάθε νοικοκυριό, καταδικάζοντας την χώρα μας και τις επόμενες γενιές σε απόλυτη φτώχεια, με μόνη εξαίρεση όσους έχουν προσδεθεί στο «άρμα της δραχμής», δηλαδή όσους μετέφεραν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και περιμένουν, με την έξοδο μας απ’ το ευρώ, να τις «εξαργυρώσουν» στο πολλαπλάσιο.

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων φαίνεται ότι έχει κατανοήσει τι σημαίνει επιστροφή στη δραχμή. Εξ ου και τα συντριπτικά ποσοστά υπέρ του ευρώ (σταθερά πάνω από 80%) που κατέγραψαν όλες οι δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που λένε ότι «δεν έχω τι άλλο να χάσω, ας επιστρέψουμε στη δραχμή μήπως αλλάξουν τα πράγματα». Αγνοούν, φυσικά, ότι επιστροφή στη δραχμή θα είχε τις εξής άμεσες συνέπειες:

-Εξευτελιστικοί μισθοί, μικρή αγοραστική δύναμη.

-Διπλασιασμός της ανεργίας καθώς μεγάλες επιχειρήσεις θα εγκαταλείψουν μέσα σε λίγες εβδομάδες την χώρα.

-Μείωση κατά 50%, τουλάχιστον, της αξίας της ακίνητης περιουσίας.

-Έλλειψη σε καύσιμα, φάρμακα και σε πολλά άλλα είδη πρώτης ανάγκης που σήμερα εισάγονται απ’ το εξωτερικό. (π.χ. Τα νοσοκομεία μας μέσα σε μια νύχτα θα παρουσίαζαν τρομερή έλλειψη υλικών)

-Πληθωρισμός που θα εξανεμίζει αμέσως το εισόδημα των εργαζομένων.

-Δραματική μείωση, με πραγματικούς όρους, των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων.

-Κατάρρευση του ασφαλιστικού και τραπεζικού συστήματος.

-Μέσα σε λίγες μέρες το εξωτερικό χρέος θα εκτιναχθεί σε ασύλληπτα ύψη. Θα υποχρεωθούμε σε άτακτη χρεοκοπία. Για δεκαετίες η Ελλάδα δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές. Θα είναι μια χώρα αναξιόπιστη και ανυπόληπτη. Ο λαός της θα βυθιστεί σε πρωτοφανή εξαθλίωση.

- Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε διεθνή απομόνωση, θα χάσει πολύτιμους συμμάχους, γεγονός καθόλου ευκαταφρόνητο την στιγμή που όλα τα εθνικά μας ζητήματα είναι «ανοικτά».

Η λογική του «γαία πυρί μειχθήτω» είναι ασόβαρη και παιδαριώδης. Μόνη ασφαλής επιλογή είναι η πάση θυσία παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

http://www.patrastimes.gr/arthrografia.php?arid=240