17 Ιουνίου 2012

Ας δώσουμε την ψήφο μας στο κόμμα που δεν μας έταξε τα ανέφικτα

Λιγότερο από 24 ώρες μας μένουν για τις σημαντικότερες ίσως εκλογές της Μεταπολίτευσης. Λίγες ώρες για ψηφοθηρικά ψέμματα, μισές αλήθειες, δοσίλογα, μη κοστολογημένες προτάσεις, για λεφτά που θα βρεθούν 'ως δια μαγείας αλλά δεν σας λέμε το πως...' και άλλα παρόμοια.
Η αλήθεια είναι μία! Η ψηφοφορία στην όποια καλούμαστε να συμμετέχουμε θα επηρεάσει τη χώρα για πολλά χρόνια. Ας ελπίσουμε ότι η οργή της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης θα δώσει τόπο σε μια πιο λελογισμένη απόφαση με μόνο κίνητρο την αγάπη για τον τόπο.
Αν κάνετε μια βόλτα στα οικονομικά κέντρα της Ευρώπης θα σας βάλει σε σκέψη ο αριθμός εκείνων που παραδέχονται απροκάλυπτα πως έχουν τζογάρει πολλά χρήματα πάνω στη διάλυση της Ευρωζώνης. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς και την πλήρη και σωστή, όπως μας είπε ο Αλέξης Τσίπρας, εφαρμογή των Μαρξιστικών πιστεύω. Οι αγορές θα είναι αμείλικτες, θα μας ρίξουν στα βράχια. Καλές οι προθέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά δυστυχώς οι καιροί άλλαξαν. Μία ακύρωση του Μνημονίου θα σημάνει αυτόματη έξοδο από το ευρώ και άτακτη χρεωκοπία της χώρας με ότι κάτι τέτοιο θα συνεπάγεται. Και μιλάμε για πολλή δυστυχία, αβάσταχτη φτωχιά και προοπτική ανάκαμψης αφού περάσουν δεκάδες χρόνια. Μην ακούει κανείς ούτε και ορισμένα έγκυρα φύλλα τύπου Financial Times. Το παιγνίδι των κερδοσκόπων παίζεται σε πολλά επίπεδα και τα κέρδη θα είναι τόσο σπουδαία ώστε όσοι πρόκειται να ωφεληθούν, παρουσιάζονται τη στιγμή αυτή αδίστακτοι χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα για την επίτευξη των στόχων τους.

Και σας φέρνω παράδειγμα τη μικρή, αδύναμη Ελλάδα του '40 που τα έβαλε όχι με έναν αλλά με δυο πανίσχυρους εχθρούς για να αλλάξει το ρου της Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Μην ξεχνάμε ότι η ψυχή με την οποία αντισταθήκαν οι Έλληνες, κατάφερε να καθυστερήσει τόσο το Τρίτο Ράιχ, ώστε όταν ήρθε η ώρα να ασχοληθεί με τη Ρωσία, να είναι σε φανερά μειονεκτική θέση.

Σήμερα συμβαίνει κάτι ανάλογο, ή θα αποδεδειχθούμε για μια ακόμη φόρα ο σωτήρας της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής ιδέας, προτάσσοντας το στήθος στον εχθρό που είναι οι κερδοσκόποι, ή θα καταποντισθούμε για μερικές γενιές συμπαρασύροντας και όλη την Ευρώπη για να μην πω και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Είναι η μοίρα της Ελλάδας να δίνει το δικό της μικρό αλλά ηχηρό και ουσιαστικό στίγμα ανά μερικές δεκαετίες. Εδώ δεν μετρά το μέγεθος, η ισχύς μας στο παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό στερέωμα. Η αξία μας είναι συμβολική! Είμαστε ο αρχαιότερος πολιτισμός της Ευρώπης! Θα μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και σαν τον Δαβίδ, να δείξουμε για άλλη μια φορά το δρόμο προς το ξέφωτο;

Ας δώσουμε λοιπόν την ψήφο μας στο κόμμα που δεν μας έταξε τα ανέφικτα, στο κόμμα που πιστεύει στην Ελλάδα και την αποστολή της, στο κόμμα που θα διαπραγματευτεί πατριωτικά και με πλήρη συναίσθηση της βαρύνουσας συμβολικής μας σημασίας στην ιστορία των Εθνών! Για να αποκτήσουμε πρόσωπο, μια αδέσμευτη πολιτική, μια σεβαστή θέση στην Ευρώπη για την ανάδειξη άλλη μια φόρα του Greek Way!