07 Ιουνίου 2012

Τα κόμματα για το επεισόδιο Κανέλη-Κασιδιάρη

Αποτροπιασμό προκάλεσε η επίθεση του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στον ΑΝΤ1.

Το περιστατικό καταδίκασαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, που κάλεσαν αυτούς που ψήφισαν την Χρυσή Αυγή να αναλογιστούν τι έκαναν και τι ψήφισαν.

"Οι σκηνές που παρακολουθήσαμε είναι ντροπή για την κοινωνία μας, για το πολιτικό σύστημα", τόνισε σε δηλώσεις του στην εκπομπή ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, και ζήτησε από το λαό να ξαναστείλει τη Χρυσή Αυγή στη λήθη της. Πρόσθεσε πως "όλα αυτά τα φασιστοειδή τα οποία προσβάλλουν την κοινωνία μας".

Οξύτατη ήταν και η αντίδραση της εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, η οποία εξέφρασε την αλληλεγγύη του κόμματος στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου.

"Όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία. Ο νεαρός αυτός «κύριος», εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι και τραμπούκοι.

Καλούμε τον πολιτικό, πνευματικό και δημοσιογραφικό κόσμο να καταδικάσει το περιστατικό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κα Κανέλλη και στην κα Δούρου. Καλούμε τους πολίτες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή να το ξανασκεφτούν σοβαρά. Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε συζήτηση με εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής".

"Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η... Τηλεόραση δεν τον αφήνει. Απόλυτη, ασφυκτική απομόνωση των Ναζί!", έγραψε σε μήνυμά του στο twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση Κασιδιάρη.

"Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη έδειξε σε δημόσια θέα αυτό που ήταν ευρέως γνωστό. Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμούν δίκες σε βάρος στελεχών της συγκεκριμένης οργάνωσης οι οποίες αναβάλλονται συνεχώς, δίνοντάς τους ασυλία για να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε καμία δημόσια συζήτηση που θα βρίσκεται εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και θα θέσουμε και το θέμα στη διακομματική επιτροπή", αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

"Οι νεοναζιστές αποκαλύφθηκαν και στον τηλεοπτικό χρόνο", δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε: "Πρώτα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπουν στη βουλή οι μπράβοι ναζιστές"

Στην εκπομπή παρενέβη και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μάκης Μαΐλλης, ο οποίος έκανε λόγο για άνανδρους τραμπούκους.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης προέβη σε δήλωση για το θλιβερό περιστατικό κάνοντας λόγο για "κομματική συμμορία".

"Μας πήρε 10 χρόνια να δώσουμε αξιοπρέπεια, εκτίμηση και σεβασμό στον πατριωτικό χώρο. Δεν θα επιτρέψουμε στην παρέα του κ. Μιχαλολιάκου, στην κομματική συμμορία του κ. Κασιδιάρη να ευτελίζει αυτό το οποίο χτίσαμε τόσα χρόνια στην εκτίμηση του ελληνικού λαού. Αυτές οι φασιστικές πράξεις δεν εκπροσωπούν κατά καμία έννοια τον πατριωτικό χώρο.

Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που με πράξεις και αβαρίες, με ενέργειες και με λάθη του πολιτικού κόσμου, επιτρέψαμε σε αυτό το μόρφωμα να πάρει δύναμη. Ήρθε η ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή. Ο φασισμός δεν έχει πέραση στην Ελλάδα" δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.