15 Ιουνίου 2012

Λεφτά υπάρχουν : Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε λίγες μέρες βρήκε δυο δις ευρώ !

«Συγκεκριμένα: Ο εκ των συντακτών του οικονομικού προγράμματος κ.Γ.Σταθάκης, μιλώντας στις 24 Μαίου στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, εκτίμησε το πρωτογενές έλλειμμα για το 2012 στα 4 δις. Δυο εβδομάδες μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το οικονομικό του πρόγραμμα, στο οποίο το έλλειμμα είχε γίνει δυο δις !



Δεν πρόκειται για «αθώο» λάθος. Ο λόγος που «μαζεύτηκε» η αρχική εκτίμηση, ήταν γιατί αυτή συνοδεύονταν και από την αποκάλυψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να επιβάλλει έκτακτη εισφορά σε 700,000 νοικοκυριά, σχεδόν σε 3 εκατομμύρια πολίτες δηλαδή, οι οποίοι κατά την άποψή τους είναι οι έχοντες και κατέχοντες! Εκτιμούν - όπως και πάλι ο Γ.Σταθάκης έχει δηλώσει - ότι υπάρχουν σήμερα 700,000 νοικοκυριά με εισόδημα άνω των 50,000 ευρώ. Βάσει φορολογικών δηλώσεων, αυτό το εισόδημα το έχουν λιγότερα από 40,000 νοικοκυριά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Πώς όμως θα αντιμετωπισθεί ; Mε έκτακτες εισφορές ; Ποιά είναι τα υπόλοιπα νοικοκυριά από τα οποία θα εισπραχθεί η έκτακτη αυτή εισφορά;
Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δε θα είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Θα είναι λοιπόν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες. Όμως περίπου 850,000 είναι ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των δραστηριοποιούμενων στην Ελλάδα ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Άρα οι 700,000 κατά ΣΥΡΙΖΑ «προνομιούχοι» συμπεριλαμβάνουν και τα πιο μικρά καταστήματα, τον κουρέα της γειτονιάς , τον υδραυλικό του χωριού κλπ.
Πόσα τώρα θέλει να εισπράξει από αυτούς ; Σε αυτό είναι συνεπείς : περίπου 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 2,2 δις, ή κάπου 3,000 ευρώ έκτακτη εισφορά ανά νοικοκυριό! Εννοείται χωρίς ελαφρύνσεις από αλλού, γιατί κατά τα άλλα παίρνουν ως δεδομένα τα μεγέθη του Προϋπολογισμού...Δε θα ήθελα να σκεφθώ τί άλλο συμπεριλαμβάνει το ως τώρα μυστικό «σχέδιο Β» του κυρίου Τσίπρα, αυτό που θα πρέπει να ενεργοποιηθεί αν ακρότητες και μονομερείς ενέργειες οδηγήσουν σε διακοπή της ροής της χρηματοδότησης από τους πιστωτές μας.
Η ανευθυνότητα συνοδεύεται και από κρυψίνοια που θυμίζει άλλες εποχές. Τελικά όμως «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον».

http://ekloges.nd.gr/truthteam/node/83