21 Ιουνίου 2012

Νόιερ: Οι Έλληνες είναι ήδη Πρωταθλητές Ευρώπης στην "Επιβίωση"

Εγκωμιαστικές ήταν οι δηλώσεις τόσο του προπονητής της Γερμανίας Λέβ, όσο και του τερματοφύλακά της Νόιερ, για την Εθνική Ελλάδος. Αναλυτικά είπαν στη συνέντευξη τύπου που τελείωσε πριν λίγο:

Δηλώσεις Νόιερ

Για τον Γκέκα:
"Κάνει κάτι εκτός του πλαισίου. Έχει την ικανότητα να μυρίζεται τη φάση. Είναι πάντα στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή. Κάτι σαν τον Κίρστεν. Θα πρέπει να έχουμε περισσότερους αμυντικούς για να τον παρακολουθούν και να μην δημιουργήσει ευκαιρίες".

Για την Εθνικη Ελλάδος: "Έχουμε αναλύσει τα στοιχεία της ελληνικής ομάδας με το τεχνικό επιτελείο. Είναι δυναμική ομάδα, παίζουν με πάθος, έχουν εξαιρετικό αμυντικό σύστημα και με παίκτες όπως ο Γκέκας ή ο Σαμαράς ψάχνουν την αντεπίθεση. Είναι επίσης καλοί στην αντεπίθεση και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι' αυτό".

Δηλώσεις Λέβ:

"Δεν θα με δείτε λυπημένο λόγω του 0-0. Δεν παίζουμε κάποιον προκριματικό που ο αντίπαλος θα είναι ανοικτός. Δεν βλέπεις εύκολα ένα γρήγορο γκολ. Όλες οι ομάδες πλέον αμύνονται καλύτερα. Δεν υπάρχουν οι χώροι και θα πρέπει να έχουμε υπομονή για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Το ανοικτό παιχνίδι δύσκολα θα επαναληφθεί. Οι Έλληνες θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το μηδέν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε πάντως νωρίς, θα είναι πλεονέκτημα".

"Θα είναι ένας σκληρό παιχνίδι που θα παιχτεί μέχρι τέλους. Δεν μπορείς να αποκλείσεις εύκολα τους Έλληνες. Μέχρι τώρα διέψευσαν τους πάντες. Το σίγουρο πάντως είναι πως οι Έλληνες είναι πρωταθλητές Ευρώπης στην ΕΠΙΒΙΩΣΗ, το 2004 κέρδισαν και τώρα δεν τους περίμενε κανείς στα προημιτελικά. Εμείς παίζουμε γρήγορα και δημιουργούμε προβλήματα στην άμυνα και αν μπορέσουμε να επιβάλουμε αυτά θα πιέσουμε την ελληνική ομάδα Θα χρειαστούμε αυτή τη φορά να έχουμε το δολοφονικό ένστικτο, διότι διαφορετικά θα πέσουμε πάνω σ' ένα βράχο. Χρησιμοποιούν ακόμη και 9 παίκτες για να αμύνονται. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί να δαγκώσουμε γρανίτη για να τους αποκλείσουμε".

Για την απουσία του Καραγκούνη: "Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, εκείνος που δημιουργεί, σκοράρει, εκτελεί τα στημένα. Ίσως λείψει, όμως οι υπόλοιποι μπορούν να ενσωματωθούν και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να πετύχουν τον στόχο τους. Εμείς θα προετοιμαστούμε όπως και να 'χει για να τους αντιμετωπίσουμε".
6:24

Για το τι γράφουν τα ΜΜΕ τα γερμανικά: "Δεν προλαβαίνω να διαβάσω τι γράφουν, δεν με απασχολούν τα μέσα. Έχουμε δει κάποια σχόλια. Σίγουρα μας αρέσει που ο κόσμος ενθουσιάζεται, γιατί μας δίνει έξτρα κίνητρο. Ωστόσο δεν λαμβάνουμε υπ' όψιν τα δημοσιεύματα, διότι εντός της ομάδας είμαστε ικανοποιημένοι. Σίγουρα μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, γιατί έχουμε αυτογνωσία"