17 Ιουνίου 2012

Παραπληροφόρηση η δήθεν στήριξη στον Α. Σαμαρά, δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου

Ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια και την πραγματικότητα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στην εφημερίδα Guardian, όπου ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του.
Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εκδόθηκεσήμερα  η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η εφημερίδα Guardian, δημοσιεύει σήμερα, στην ηλεκτρονική της έκδοση, άρθρο της ανταποκρίτριάς της στην Αθήνα, Helena Smith, με το οποίο η δημοσιογράφος παρουσιάζει, σε ελεύθερη απόδοση, συζήτηση που είχε με τον Γιώργο Α. Παπανδρέου και με υπότιτλο "ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει τον αντιπαλό του Α. Σαμαρά προκειμένου να διασφαλισθεί η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη", κάτι που ουδεμία σχέση έχει με την αλήθεια και την πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι ότι, στη συζήτηση υπήρξε συγκεκριμένη ερώτηση και συγκεκριμένη απάντηση, που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει παρανοήσεις και εξαγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων.

Επομένως, μόνον σκοπιμότητα και παραπληροφόρηση μπορεί κανείς να καταλογίσει στους υπεύθυνους του ατοπήματος".

Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω, την ανακοίνωση συνοδεύει το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από τη συζήτηση και σε αρχείο το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο:

Helena Smith: Θα προτείνατε στον κόσμο να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία;
Γιώργος Παπανδρέου: Θα πρότεινα στον κόσμο να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.