11 Ιουνίου 2012

Φουντώνει η αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Το σχέδιο της ΝΔ για νέους αγρότες παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς. «Η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη γιατί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη θα σήμαινε απώλεια 3,5 δισ. το χρόνο, όπως επίσης απώλεια όλων των ενισχύσεων των υποδομών και των επενδύσεων για τους αγρότες μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα επιδιώξει μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της νέας ΚΑΠ, την αύξηση της ενίσχυσης των νέων αγροτών για τα πρώτα πέντε χρόνια της γεωργικής τους δραστηριότητας, με ποσά από 40 εκατ. μέχρι 80 εκατ. ευρώ, ενώ θα προωθήσει την εγκατάσταση χιλιάδων νέων αγροτών στην επόμενη προγραμματική περίοδο παρέχοντας πριμ πρώτης εγκατάστασης μέχρι 50.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε και με τους φαρμακοποιούς από τους οποίους ζήτησε να υποχωρήσουν στην κινητοποίηση τους για να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι.

Προτεραιότητα στην ασφάλεια του πολίτη με την επιστροφή των αστυνομικών στις γειτονιές δεσμεύτηκε να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας μετά από συνάντηση που είχε με τον Αττικάρχη Ιωάννη Λιούκα στο κτήριο της ΓΑΔΑ. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο αφοπλισμός όλων των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά ο αφοπλισμός των δυνάμεων που επιχειρούν σε διαδηλώσεις.

Με αφορμή τη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη ΓΑΔΑ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στον κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως «έως σήμερα είχε πλησιάσει τη ΓΑΔΑ μόνον ως διαδηλωτής, με ομάδες που βρίζουν την Αστυνομία και σήμερα, την επισκέφθηκε ως ανεκδιήγητος λαϊκιστής και καιροσκόπος».

Μετά την συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στα Ηλύσια Πεδία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε και με τον Πρωθυπουργό και ΥΠΟΙΚ της Ιταλίας Μάριο Μόντι. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό «χρήσιμη και ουσιαστική συζήτηση», τονίζοντας ότι το ισπανικό παράδειγμα δίνει μια άλλη διάσταση στην κρίση, η οποία, όπως είπε, είναι πανευρωπαϊκή και όχι ελληνική, πορτογαλική ή ιρλανδική.