21 Ιουνίου 2012

Σε ρόλο – κλειδί ο Τάκης Μπαλτάκος

Ένα δυναμικό στέλεχος επέλεξε ο νέος πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς για τη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται για τον κ. Τάκη Μπαλτάκο, έναν άνθρωπο που έχει επιδείξει ιδιαίτερο έργο και ζήλο στο επιτελείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και στενός συνεργάτης του κ. Αντώνη Σαμαρά αναλαμβάνει έναν κρίσιμο θώκο από τον οποίο καλείται να συντονίσει ένα συμβούλιο υπουργών που δεν προέρχονται μόνο από το στελεχειακό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά συμπεριλαμβάνει τεχνοκράτες και στελέχη τα οποία απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές ο ρόλος του κ. Τάκη Μπαλτάκου είναι πολυσήμαντος. Θα πρέπει να έχει τον πολιτικό και τον πρακτικό συντονισμό της κυβέρνησης. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να διατηρεί ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, δηλαδή των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη.

Στέλεχος με πλούσιο βιογραφικό

Εκτός από την προσωπική εμπιστοσύνη του νέου πρωθυπουργού, ο κ. Μπαλτάκος έχει την εκτίμηση και τη στήριξη του κ. Κώστα Καραμανλή. Όπως λένε μάλιστα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ήταν και εξακολουθεί να είναι ο ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και τον τέως πρωθυπουργό.

Όσον αφορά στην επαγγελματική ιστορία του κ. Μπαλτάκου είναι αξιοσημείωτο το έργο του στον τομέα της επαγγελματικής καλαθοσφαίρισης, χάρη στη δραστηριότητά του στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και στη δικηγορία. Επίσης είναι βαθύς γνώστης της ιστορίας και συγγραφέας του βιβλίου «Το τέλος του Εφιάλτη», το οποίο έχει εκδοθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά.

newsbomb.gr