12 Ιουνίου 2012

Επιμένει η Lagarde: "Οι Έλληνες πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους"... βουρ στο Facebook της πατριώτες

Είναι αναγκαίο οι Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους για να ανακάμψει η χώρα, επανέλαβε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, επισημαίνοντας ότι «η πληρωμή των φόρων από τους πολίτες είναι αναγκαία για την ανάκαμψη οποιασδήποτε χώρας. Της Ελλάδας, όπως και των άλλων χωρών».
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, αναφέρθηκε και στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη τονίζοντας πως θα είναι θέμα πολιτικής βούλησης. «Η κατασκευή της ευρωζώνης πήρε χρόνο και παραμένει υπό κατασκευή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, η επικεφαλής του ΔΝΤ, τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για τη σωτηρία του ευρώ σε λιγότερο από τρεις μήνες, θέτοντας μία πιο αυστηρή προθεσμία, από αυτή που πρώτος επισήμανε ο μεγαλοεπενδυτής George Soros, ο οποίος προέβλεψε στις 4 Ιουνίου, ότι η Ευρώπη έχει τρεις μήνες για να σώσει το ευρώ. "Ο George είναι πολύ καλός στο να θέτει προθεσμίες, αλλά νομίζω ότι τα πράγματα πρέπει να γίνουν σύντομα, πιο νωρίς από τρεις μήνες», σχολίασε η κ. Lagarde.

Υπενθυμίζεται, ότι η κ. Lagarde σε συνέντευξή της στην εφημερίδα The Guardian στις 25 Μαΐου είχε πυροδοτήσει έντονες πολιτικές αντιδράσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό με την δήλωσή της: «Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας», καλώντας τους Έλληνες «να σταματήσουν να προσπαθούν να δραπετεύσουν από τις υποχρεώσεις τους και κυρίως να φοροδιαφεύγουν».

Μάλιστα, η επικεφαλής του ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι οι δηλώσεις της προκάλεσαν «πολύ εκνευρισμό και δυσαρέσκεια».