15 Ιουνίου 2012

O ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταργήσει την ιδιωτική εκπαίδευση!

[Βέβαια μην αποκλείετε το Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει κυβέρνηση να ψηφίσει νόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και η ΚΟΕ να πανηγυρίζει γιατί επιτέλους εφαρμόζουμε την ευρωπαϊκή οδηγία... για τέτοιες κολοτούμπες μιλάμε..]

Μια θέση στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία, η οποία αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται «για την κατάργηση κάθε ιδιωτικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας στη δημόσια παιδεία σε όλες τις βαθμίδες», και σε άλλο σημείο «κατάργηση διδάκτρων όπου έχουν επιβληθεί», προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.

Με επιστολή του προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΙΕΙΕ στις 8/6/2012 ζήτησε εξηγήσεις για τα όσα προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (pdf). Στις 12/6/2012 και καθώς δεν είχε λάβει καμία απάντηση, ο σύνδεσμος εξέδωσε ανακοίνωση προς τα μέλη του, παραθέτοντας ως πηγή την διαδικτυακή διεύθυνση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ για το όσα προβλέπει το πρόγραμμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η απάντηση ήρθε στις 14/6/2012 από το τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ. Στην ανακοίνωσή τους υποστήριξαν πως τόσο ΤΑ ΝΕΑ, όσο και ο ΣΙΕΙΕ διαστρέβλωσαν το πρόγραμμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ (pdf)!

Η Ομάδα αλήθειας αναζήτησε το δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ, όσο και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την παιδεία.
Επιβεβαιώσαμε πως η έντονη αντίδραση του συνδέσμου είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Η φράση, «κατάργηση κάθε ιδιωτικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας στη δημόσια παιδεία σε όλες τις βαθμίδες», αναφέρεται αυτούσια στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για τις εκλογές της 6ης Μαίου,



 ενώ η θέση έχει στρογγυλευτεί (χωρίς όμως να αλλάξει) στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του Ιουνίου «συρρίκνωση της ιδιωτικής εκπαίδευσης». Το δεύτερο σημείο, «κατάργηση διδάκτρων όπου έχουν επιβληθεί», περιέχεται στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του Ιουνίου.