08 Ιουλίου 2012

Το 43% των Γερμανών κάργα μαλάκ@@... θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ

[Το εντυπωσιακό της είδησης και βέβαια είναι ότι υπάρχουν ακόμα 43% των Γερμανών που παρότι ακούνε καθημερινά διάφορες φρικαλεότητες για την Ελλάδα, τη θέλουν στο ευρώ... για αυτούς όμως που θέλουν να έχουν γκαζωμένους τους μαλακ@@, ο τίτλος είναι "το 49% των Γερμανών θέλουν να πετάξουν την Ελλάδα από το ευρώ"... έτσι την παρουσιάζουν όλοι οιεκλεκτοί δημοσιογράφοι και οι κάφροι...]

Την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη επιθυμεί το 49% των Γερμανών σύμφωνα με δημοσκόπηση της Enmid για λογαριασμό του γερμανικού περιοδικού Focus.

Αντίστοιχα το 43% τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ το 8% δεν απαντά στην ερώτηση.  Σε δημοσκόπηση του περασμένου μήνα το 47% είχε ταχθεί υπέρ της διατήρησης του ευρώ από τους Έλληνες, με το 46% να τάσσεται υπέρ της επιστροφής στην δραχμή.

Επιπλέον το 49% των γερμανών δηλώνει διατεθειμένο να παραχωρήσει μέρος των δημοσιονομικών αρμοδιοτήτων της χώρας στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της προσπάθειας να διαμορφωθεί μία κοινή δημοσιονομική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά μίας τέτοιας πολιτικής παραχώρησης τάχθηκε το 44% των χιλίων ανθρώπων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.

Ιδιαίτερα θετικοί σε μία τέτοια προοπτική τάσσονται οι ψηφοφόροι του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και των Πρασίνων, ενώ αντίθετα οι ψηφοφόροι των κομμάτων που αποτελούν τον κεντροδεξιό κυβερνητικό σχηματισμό ήταν πιο διστακτικοί.

Εν τω μεταξύ, ο Ρότζερ Μπουτλ, ο οποίος βραβεύτηκε με το βραβείο Wolfson για τις Οικονομικές επιστήμες για την μελέτη του που αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη, δήλωσε πως η Ελλάδα είναι η πλέον πιθανή υποψήφια για έξοδο από το ευρώ, σημειώνοντας πως εάν η έξοδος γίνει σωστά, η χώρα θα ανακάμψει εντός δυο ετών.

Σύμφωνα με τον Ρότζερ Μπουτλ δεν υπάρχει ελπίδα οικονομικής ανάκαμψης, καθώς η Ελλάδα είναι απίθανο να ικανοποιήσει τους όρους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει αποδεχτεί. Επιπλέον, η ανεργία βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη και οι πολίτες δεν αντέχουν πλέον τη λιτότητα.

Όπως σημείωσε σε περίπτωση που η ΕΚΤ κάνει πιο αυστηρά τα κίνητρα των εγγυήσεων που αποδέχεται προκειμένου να δανειοδοτήσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα , η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αποχωρήσει απο το ευρω προκείμενου να στηρίξει τις εμπορικές τράπεζες.