18 Ιουλίου 2012

Δεν τους καίγεται καρφί: Με 70 άτομα πάει η ΕΡΤ στους Ολυμπιακούς!!

[Γιατί να τους καεί και καρφί άλλωστε; Αφού η ΝΔ ξύνεται και ένα μήνα μετά τις εκλογές δεν έχει αλλάξει διοίκηση... και να αλλάξει κανα ΠΑΣΟΚο θα βάλει... σιγά μην πειράξει κανείς τον Στράτο Σεφτελή..]

Με απευθείας και μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα καλύψει τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της τετραετίας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012, που θα διεξαχθούν από τις 27 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου 2012.
Με αποστολή 69 συνολικά ατόμων – 25 δημοσιογράφους, 1 σκηνοθέτη, 2 παραγωγούς και 41 τεχνικούς - η ΕΡΤ θα καλύψει πλήρως και τα 28 ολυμπιακά αθλήματα. Την ευθύνη σχεδιασμού, υλοποίησης και παραγωγής του τηλεοπτικού προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων για την ΕΡΤ έχει ο Διευθυντής Αθλητικών Προγραμμάτων Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ενώ στην εκπόνηση του Ολυμπιακού προγράμματος συμμετείχε ο Παναγιώτης Φιλίππου σε συνεργασία με τoν Δόξη Βαλιούλη.Η ΕΤ1, η ΝΕΤ και η ΕΤ3, θα μεταφέρουν στους Έλληνες τον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ΕΡΤ θα μεταφέρει την εικόνα των Ολυμπιακών Αγώνων σε τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας (High Definition), μέσα από το κανάλι ERT HD. Συγκεκριμένα, η ΝΕΤ θα μεταδίδει τα κεντρικά αθλήματα (κολύμβηση, στίβο κ.α.), τις ειδικές εκπομπές, καθώς και τις Τελετές Έναρξης και Λήξης. Η ΕΤ1 μετατρέπεται για δύο εβδομάδες σε αμιγώς ολυμπιακό κανάλι, καλύπτοντας με «ζάπινγκ» όλα τα υπόλοιπα αθλήματα, με έμφαση κυρίως στις ελληνικές συμμετοχές, ενώ η ΕΤ3 θα μεταδίδει ομαδικά σπορ. Η ERT HD θα μεταδώσει σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας αγωνίσματα, με κύριους άξονες την κολύμβηση και τον στίβο.Κάθε βράδυ στη ΝΕΤ, αμέσως μετά των τέλος των αγωνισμάτων, θα προβάλλεται ειδική ολυμπιακή εκπομπή με όλες τις εξελίξεις της ημέρας. Ο Βασίλης Μπακόπουλος και ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου από τα στούντιο της ΕΡΤ στην Αθήνα, καθώς και η Βιβή Δρακά και ο Στέφανος Δημητριάδης από το Λονδίνο, αναλύουν τις μεγάλες στιγμές των αγώνων, τις προσπάθειες, τις επιδόσεις, τα ρεκόρ και τα παρασκήνια, ενώ οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στην Αγγλία θα δίνουν πλούσιο ρεπορτάζ, μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Και στο διαδίκτυο!

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα καλύψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και διαδικτυακά, αναμεταδίδοντας για τους εντός Ελλάδος χρήστες τα ολυμπιακά αθλήματα και μέσα από την υπηρεσία WebTV, από τα τρία αθλητικά διαδικτυακά κανάλια ERT Web Sport 1, 2 &3. Η εικόνα των Ολυμπιακών του Λονδίνου θα είναι διαθέσιμη και μέσα από λειτουργικά συστήματα i-OS και android, ενώ συνεχή πληροφόρηση για ό,τι συμβαίνει στα αγγλικά στάδια και γήπεδα θα προσφέρει η δημοσιογραφική ομάδα του www.ert.gr.


Σε ολυμπιακή τροχιά μπαίνει και η ΕΡΑ σπορ, το αθλητικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Από τις 10.00 έως και τις 15.00 και από τις 19.00 μέχρι και τις 02.00 το πρωί, η τετραμελής δημοσιογραφική ομάδα της ΕΡΑ σπορ, θα μεταφέρει τον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, δίνοντας έμφαση στα βασικά αθλήματα, αλλά και σε αυτά που συμμετέχουν Έλληνες αθλητές. Παράλληλα, θα δίνει όλα τα τελευταία νέα, καθώς και πλούσιο ρεπορτάζ, μέσα από το απογευματινό αθλητικό μαγκαζίνο του σταθμού (15.00 – 18.00). Το συντονισμό του ολυμπιακού προγράμματος της ΕΡΑ σπορ από την Αθήνα θα έχουν ο Χρήστος Κοντός, ο Λευτέρης Σαρελάκος και ο Γιώργος Παχάκης.

Στην αποστολή της ΕΡΤ συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι (με αλφαβητική σειρά): Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Μαρία Γκίκα, Στέφανος Δημητριάδης, Βιβή Δρακά, Βαγγέλης Ιωάννου, Νίκος Καραγιώργης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Μιχάλης Μανουηλίδης, Παναγιώτης Μπότσας, Γιάννης Νάτου, Ιωσήφ Νικολάου, Νίκος Παγιωτέλης, Τάσος Πακλατζής, Γεωργία Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτης Σαμαράς, Στράτος Σεφτελής, Κώστας Σκουλάς, Φάνης Σκύφτας, Βαγγέλης Σμυρνιός, Στέλιος Σωτηρόπουλος, Θωμάς Τσίλκος, Νίκος Τσώνης, Παναγιώτης Φιλίππου, Γιώργος Χαϊκάλης και Δημήτρης Χατζηγεωργίου (αρχηγός της αποστολής).