30 Ιουλίου 2012

Η Τουρκία ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της με 8 δις

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεών της, η Τουρκία αναμένεται να δαπανήσει το ποσό των οκτώ δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα τέσσερα επόμενα χρόνια.

Αυτό μάλιστα, σύμφωνα με τη "δημοκρατία", τη στιγμή που οι εξαγωγές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας αναμένεται να ξεπεράσουν τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι στόχοι αυτοί, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, εντάσσονται στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του Γραφείου Προμηθειών και Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM) της Τουρκίας.

Η Τουρκία, σύμφωνα με το SSM, έχει καθυστερήσει δύο χρόνια στην ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών για την πολεμική αεροπορία.

Υπενθυμίζεται πως στις 14 Δεκεμβρίου 2010 ο τότε υπουργός Άμυνας Βετσντί Γκιονούλ ανακοίνωσε ότι ώσπου να κλείσει 100 χρόνια η Τουρκική Δημοκρατία, δηλαδή το 2023, η Τουρκία θα κατασκευάσει ένα μαχητικό αεροσκάφος είτε μόνη της είτε μαζί με μια φιλική χώρα.

Η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής μελέτης, όπως αναφέρεται σε νέο στρατηγικό έγγραφο, θα γίνει το 2014 και όχι στα δύο χρόνια όπως είχε αρχικά οριστεί, καθώς θεωρήθηκε αδύνατο να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική μελέτη ενός νέου αεροσκάφους μέσα σε δύο χρόνια.