27 Ιουλίου 2012

Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που επιμένουν ότι φταίει η Μέρκελ και όχι η κουτοπονηριά μας: Η Ιρλανδία επέστρεψε στις αγορές

[Οι Ιρλανδοί δεν δανείστηκαν από τη Μέρκελ και το ΔΝΤ; Δεν υπέγραψαν μνημόνιο; Τώρα τι έχουν να πούνε οι ηλίθιοι που μας λέγανε πως όπου πάει το ΔΝΤ τα διαλύει όλα και δεν φταίει η τεμπελιά μας και ο ανατολίτικος ωχαδερφισμός μας; Μούγγα και γαργάρα θα κάνουν για το θέμα οι πατριώτες του κώλου που φωνάζουν γιατί δεν θέλουν να χάσουν τη βολή τους και τα "κεκτημένα" και οι πολιτικοί τους κάνουν τα χατίρια να επιδοτούν πχ. τον ΟΣΕ με 100 εκ, για την συντήρηση του δικτύου, τα οποία δεν φαίνονται στον ισολογισμό προκειμένου οι τεμπέληδες να εμφανίζουν κέρδη 25 εκ. ....

Και κάτι άλλο εδώ θα είμαστε (εγώ τουλάχιστον θα είμαι) σε 2-3-4 χρόνια να πούμε τα ίδια για την Ισπανία που μας έλεγαν ότι δεν θα υπογράψει μνημόνιο... και μνημόνιο θα υπογράψει και καλύτερα θα είναι σε μερικά χρόνια]

 Όταν η Ελλάδα έπεφτε στην αγκαλιά του ΔΝΤ, ο φοβερός Γιώργος Παπακωνσταντίνου έλεγε ότι θα επιστρέψουμε στις αγορές είτε το β’ εξάμηνο του 2011 ή το αργότερο το 2012.

Οι εκτιμήσεις του βέβαια έπεσαν στο κενό και ουδείς πλέον είναι σε θέση να πει πότε θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τα μνημόνιο.

Δυστυχώς για μας η Ιρλανδία μας έβαλε τα γυαλιά, καθώς έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα επεξάρτησης από τα πακέτα στήριξης

Επέστρεψε στις αγορές μετά από δύο χρόνια απουσίας, αντλώντας το ποσό των 4,19 δισ. ευρώ από την πώληση πενταετών και οκταετών ομολόγων.

Η ιρλανδική κυβέρνηση σχεδιάζει έως το 2014 να αντλεί τη χρηματοδότησή της αποκλειστικά από τις ομολογιακές αγορές.