25 Ιουλίου 2012

Σ.Κεδίκογλου για στοίχημα κυβέρνησης

Σ.Κεδίκογλου για στοίχημα κυβέρνησης
Στην σημαντικότητα του μηνύματος που θα εκπέμψει ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μπαρόζο κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στην εκπομπή "Πρωινό MEGA". “Η παρουσία του εδώ δείχνει συμπαράσταση και αλληλεγγύη”, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


"Θέλουμε η πολιτική παράμετρος στο θέμα της κρίσης να ενισχυθεί", επεσήμανε ο κ. Κεδίκογλου, λέγοντας ταυτόχρονα ότι το γεγονός της έλευσης του πρoέδρου της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μπαρόζο θα εκληφθεί ως μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Όσον αφορά στη διαδικασία καταργήσεων και συγχωνεύσεων εταιρειών του Δημοσίου μετά και την ανακοίνωση της πρώτης σχετικής λίστας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα μετακινηθούν περίπου 5.000 σε άλλες υπηρεσίες, με στόχο την όσο γίνεται καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. "Μέχρι τον Σεπτέμβριο η Ελλάδα θα πρέπει να έχει δείξει έργο", σημείωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, κάνοντας λόγο για "στοίχημα της Ελλάδας και όχι της κυβέρνησης", προσθέτοντας ότι "στόχος μας είναι να μην κάνουμε απολύσεις και να δείξουμε στην τρόικα ότι δεν χρειάζονται".

Αναφερόμενος στην επικείμενη νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών τόνισε ότι αυτήν θα απασχολήσει, μεταξύ άλλων, το ποιός θα μπει στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.


"Ο σύμμαχος της φοροδιαφυγής είναι η πολυπλοκότητα του φορολογικού συστήματος που αλλάζει κάθε έξι μήνες. Θα δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα στην πάταξη της φοροδιαφυγής", πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.