31 Ιουλίου 2012

Δήλωση Σαμαρά για τον έπαινο στη προϊσταμένη της ΓΓ της Κυβέρνησης

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς απένειμε σήμερα έπαινο, σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Μαξίμου, στην κ. Μαρτσούκου Ελένη, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου. Η απονομή του επαίνου αποφασίστηκε λόγω της εξαιρετικής απόδοσης της συγκεκριμένης υπαλλήλου στην εργασία της, η οποία απέφερε όφελος στο Ελληνικό δημόσιο. Ακολουθούν η εισήγηση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Π. Μπαλτάκου και η δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Π. Μπαλτάκος, Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, κυρία προϊσταμένη, νομίζω ότι μπορούμε να αρχίσουμε τη σημερινή τελετή με την ανάγνωση της επιστολής, την οποία απέστειλα ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης στον κ. Πρωθυπουργό, ο οποίος την αποδέχτηκε και κατόπιν αυτής της επιστολής απονέμεται ο σημερινός έπαινος με απόφαση του κ. Πρωθυπουργού. Η επιστολή έχει ως ακολούθως:
 
“Θέμα: Εισήγηση για απονομή επαίνου
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η κ. Μαρτσούκου Ελένη ήταν μέλος του Δ.Ε.Π στο Yale Law School Fellow. Το 2010 διαπίστωσε ότι υπάρχει κενή θέση στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης (Γραφείο Διεθνών και Κοινοτικών Θεμάτων), υπέβαλε αίτηση και προσελήφθη τον Ιούλιο 2010.
Από το 2010 μέχρι σήμερα το Γραφείο της συνέβαλε αποφασιστικά στην μείωση του ελλείμματος ενσωμάτωσης παράγωγου Ευρωπαϊκού Δικαίου από 2,4% σε 0,5%,με αποτέλεσμα την αποφυγή καταβολής προστίμων εκτιμώμενου ύψους 26.535.600 έως 550.171.440 ευρώ, επειδή αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς 117 σχετικές υποθέσεις παραβάσεων.
Ως εκ τούτου εισηγούμαι, σύμφωνα με το άρθρο 62 παρ. 1 του ν. 3528/2007, αναλογικά εφαρμοζομένου, να απονεμηθεί για τους ως άνω λόγους στην κ. Μαρτσούκου Ελένη “ΕΠΑΙΝΟΣ”, επειδή οι προσφερθείσες από αυτήν υπηρεσίες προς το Kράτος υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της άσκησης των υπηρεσιακών της καθηκόντων και καταδεικνύουν την διαρκή έφεση και επιθυμία της για προαγωγή του Δημοσίου συμφέροντος.
 
Ο Γενικός Γραμματέας
της Κυβέρνησης
 
Παναγιώτης Δ. Μπαλτάκος
Αυτή είναι η εισήγηση μου, κ. Πρόεδρε, και κατόπιν αυτού σας καλώ στο βήμα».
 

Α. Σαμαράς, Πρωθυπουργός:
«Κυρία Μαρτσούκου, σας απονέμουμε αυτόν τον έπαινο για λόγους και πρακτικούς, ουσίας, αλλά και συμβολικούς. Πρακτικούς γιατί με τις γνώσεις σας, τις αρετές σας, το έργο σας, ωφελήσατε το Ελληνικό δημόσιο, δηλαδή τον μέσο Έλληνα πολίτη. Αλλά και συμβολικούς, γιατί αποδείξατε ότι στην Ελληνική δημόσια διοίκηση υπάρχουν οι άξιοι. Υπάρχει μια τάση σήμερα όλους να τους καταδικάζουμε και είναι λάθος. Υπάρχουν εκείνοι, οι οποίοι αγωνίζονται, υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι δεν είναι σαν τους άλλους, υπάρχουν εκείνοι που έχουν ήθος, συνείδηση και πραγματικά είναι διαμάντια της δημόσιας διοίκησης, οι άξιοι. Αυτές είναι οι αξίες που πρέπει να δημιουργήσουν την Ελλάδα του αύριο με ανθρώπους σαν κι εσάς. Για κάθε Πρωθυπουργό, πέρα και πάνω από κόμματα, ονόματα, είναι υποχρέωση και είναι ταυτόχρονα τιμή να συνεργάζεται μαζί σας, με τέτοιους ανθρώπους. Είναι ταυτόχρονα μια απόδειξη ότι επειδή στην Ελλάδα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, με ανθρώπους σαν κι εσάς, μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας. Πραγματικά σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ πάρα πολύ».