16 Ιουλίου 2012

Η Ελληνίδα Πρωθιέρεια στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου

Μεγάλη τιμή για την Ελλάδα αποτελεί η πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», προς την Πρωθιέρεια της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας κα. Ινώ Μενεγάκη να παραστεί στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων, στις 27 Ιουλίου στην βρετανική πρωτεύουσα.

Στα χέρια της Πρωθιέρειας «γεννήθηκε» η Ολυμπιακή Φλόγα στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, που συνεχίζει το ταξίδι της μέχρι το Ολυμπιακό Στάδιο όπου θα ανάψει το βωμό το βράδυ της 27της Ιουλίου, σηματοδοτώντας την έναρξη των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Η πρόσκληση στην Ινώ Μενεγάκη, έγινε ύστερα από παρέμβαση του αρχηγού της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, κου Ισίδωρου Κούβελου, στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο», Λόρδο Σεμπάστιαν Κόου, ο οποίος έστειλε με ευχαρίστηση και την σχετική πρόσκληση.

Η παρουσία της Πρωθιέρειας στην Τελετή Έναρξης και η δημοσιότητα που θα δοθεί στο θέμα από το Διεθνή Τύπο, θα προσφέρει οφέλη στην χώρα μας και θα τονίσει την καθοριστική συμβολή της στον Ολυμπισμό.