10 Ιουλίου 2012

Σ. Κεδίκογλου: Πρώτα η ανάκτηση της αξιοπιστίας, μετά η επιμήκυνση-«Ανήκουστη» η παραίτηση Νικολόπουλου

«Το πρόγραμμα είναι τελείως εκτός τροχιάς» και η χώρα αν θέλει να διεκδικήσει επιμήκυνση θα πρέπει πρώτα να ανακτήσει την αξιοπιστία της τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου

Αναφερόμενος στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των πολιτών τόνισε ότι έχουν ορίζοντα τετραετίας και σημείωσε: «Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι τελείως εκτός τροχιάς. Εχουμε απολέσει την αξιοπιστία μας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η επιμήκυνση συνεπάγεται και μια επιπλέον χρηματοδότηση. Η οποιαδήποτε επιπλέον χρηματοδότηση πρέπει να περάσει από 17 εθνικά κοινοβούλια. Στο σημερινό ευρωπαϊκό σκηνικό, το να πετύχεις κάτι τέτοιο, πρέπει πρώτα να έχεις ξανακερδίσει την αξιοπιστία σου. Να έχεις δείξει, δηλαδή, ότι εννοείς τα όσα λες, ότι κάνεις βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. 


Οι εταίροι μας περιμένουν να δουν δείγματα ότι ξαναμπαίνουμε σε τροχιά, ότι κάνουμε τα σωστά βήματα- και όσο το κάνουμε αυτό, τόσο προσφορότερο έδαφος για επαναδιαπραγμάτευση και άλλων ζητημάτων θα συναντάμε. Σε πρώτη φάση, γι’ αυτό που παλεύουμε είναι τα μέτρα του Μαρτίου, που θα έπρεπε ήδη να έχουν ληφθεί, να έχουν κάποιες αλλαγές, για παράδειγμα στο θέμα των ειδικών μισθολογίων. Φυσικά δεν θέλουμε, δεν θα επιτρέψουμε, δίνουμε μάχη να μην υπάρξουν επιπλέον μέτρα το 2012».

Σε σχέση με την παραίτηση του κ. Νικολόπουλου, ο κ. Σίμος Κεδίκογλου καυτηριάζοντας τη στάση του βουλευτή Αχαΐας, την χαρακτήρισε ανήκουση.

Ο κ. Κεδίκογλου εξήγησε ότι οι συναντήσεις με την τρόικα είχαν αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση και όχι διαπραγματεύσεις ή επαναδιαπραγμάτευση και προσέθεσε: «Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική συζήτηση ή περί διαπραγμάτευσης ή διαβούλευσης ή οτιδήποτε άλλο. Ο ίδιος ο κ. Νικολόπουλος το επιβεβαίωσε τότε στους δημοσιογράφους».


«Οσοι συμμετέχουν σ’ αυτή την κυβέρνηση γνώριζαν ότι αναλαμβάνουν μια πολύ δύσκολη αποστολή. Δεν είναι υπουργιλίκια του παλιού καλού καιρού. Προφανώς, όπως είπα και χθες, δεν είναι όλοι για τα δύσκολα», συμπλήρωσε ο κ. Κεδίκογλου.

TO BHMA