24 Ιουλίου 2012

Εκλέγει γραμματέα της ΚΟ η Νέα Δημοκρατία - Την Πέμπτη ο γραμματέας του κόμματος

Το γραμματέα της θα εκλέξει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με τον Αντώνη Σαμαρά να δίνει το στίγμα των μεταρρυθμίσεων που θέλει να προχωρήσει. Την ίδια ώρα αναβρασμός επικρατεί για την εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος την Πέμπτη, όπου ήδη υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες.

Σύμφωνα με πληροφίες, στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος θα μιλήσει για τις αλλαγές που πρέπει να προχωρήσουν στη λειτουργία του κράτους. Παράλληλα, θα περιγράψει το σχέδιο του για την ανάκαμψη της χώρας και την επιστροφή στην ανάπτυξη και θα στείλει μηνύματα εντός και εκτός της χώρας. Ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει από τους βουλευτές να συνεργάζονται με τους υπουργούς, δημιουργώντας ένα ενιαίο μέτωπο κατά του λαϊκισμού ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να επιταχύνει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ, θεωρείται σίγουρος ο βουλευτής Θανάσης Μπούρας ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα αναλάβουν εκτός απροόπτου οι Μανώλης Κεφαλογιάννης και Σοφία Βούλτεψη.

Αλαλούμ με την εκλογή γραμματέα την Πέμπτη

Ωστόσο, στη Νέα Δημοκρατία το κυρίαρχο θέμα συζήτησης δεν είναι η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ αλλά η ψηφοφορία της ερχόμενης Πέμπτης για την εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τρεις υποψηφιότητες, με τον Αντώνη Σαμαρά να προτείνει τον συνδικαλιστή Φίλιππο Ταυρή. Εκτός από τον κ. Ταυρή όμως, υποψηφιότητα έχουν δηλώσει επίσημα και ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος ενώ υποψήφιος θα είναι και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Επιπλέον, εκτός από τους κυρίους Ταυρή, Νικολόπουλο και Κακλαμάνη, στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει μια απέραντη ονοματολογία με υποψηφιότητες που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα υπάρξουν τελικά. Ειδικότερα, τουλάχιστον άλλα τρία στελέχη του κόμματος δηλώνουν ότι το σκέπτονται.