09 Ιουλίου 2012

Τι λέει δημόσια για την ηρωική έξοδο ο Νικολόπουλους... γιατί στον Σαμαρά άλλα είπε

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του από την θέση του υφυπουργού εργασίας ο Νίκος Νικολόπουλος προσπάθησε συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους να δικαιολογήσει την απόφασή του

«Στη συνάντηση με την τρόικα που έγινε την Παρασκευή δεν μίλησα (προφανώς εννοεί ότι στη συνάντηση που ήταν γνωριμίας και δεν τέθηκε κανένα θέμα από την τρόικα, ο Βρούτσης έπρεπε να πλακώσει τον Τόμσεν στο ξύλο, όπως θα έκανε ο "κοντός" -έτσι τον αποκαλούν οι συνεργάτες του που μας στέλνουν τα ηλίθια παραπολιτικά- αν ήταν υπουργός). Δεν άνοιξα το στόμα μου γιατί ήθελα να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης. Θέλω να στηρίξω αυτή την κυβέρνηση».

Αντιλαμβάνεται ότι με την κίνηση του αυτή δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση ενώ παράλληλα προσθέτει ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα της αντιπολίτευσης.

«Καταλαβαίνω ότι δημιουργώ πρόβλημα αλλά αν έμενα θα δημιουργούσα ακόμη μεγαλύτερα. Το γνωρίζω πως εάν καταψηφίσω τους νόμους της κυβέρνησης θα διαγραφώ» σημείωσε ο παραιτηθείς υφυπουργός.

Παράλληλα ο Νίκος Νικολόπουλος έθεσε και ένα πρόβλημα το οποίο θα προκύψει άμεσα με την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου.

«Δεν έχει κανένα νόημα να συζητήσουμε τη μετενέργεια μετά από 3 μήνες ενώ κάθε μέρα λήγουν ΣΣΕ. Τι θα έλεγα εγώ στη ΓΣΕΕ τώρα ειδικά που ξεκινά ο κοινωνικός διάλογος;»