21 Ιουλίου 2012

Ακόμα να μπούνε στο σπίτι του δράστη στο Ντένβερ-Πριν λίγο έκοψαν το πρώτο καλώδιο...

Θέμα ωρών είναι η επιχείρηση εισόδου στο σπίτι του μακελάρη του Κολοράντο. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θα επιχειρήσουν το Σάββατο να εισέλθουν στο παγιδευμένο διαμέρισμα του Τζέιμς Χολμς, ο οποίος είναι ύποπτος για τη δολοφονία 14 ατόμων στον κινηματογράφο της αμερικανικής Πολιτείας.

«Είναι πολύ δύσκολο να εισέλθουμε με ασφάλεια στο διαμέρισμα. Ποτέ δεν έχω δει κάτι παρόμοιο. Κρίνοντας από ένα σημείωμα που κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε, είναι γεμάτο καλώδια, τεντωμένα σύρματα από νάρκες, κιβώτια με πυρομαχικά, δοχεία και βλήματα από οβιδοβόλα. Και δεν έχουμε ακόμη πλήρη εικόνα του τι υπάρχει μέσα», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε στείλει στο διαμέρισμα ρομπότ, τα οποία μαγνητοσκόπησαν το εσωτερικό του. Οι κάτοικοι του κτηρίου, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα, καθώς και οι κάτοικοι άλλων τεσσάρων γειτονικών κτηρίων έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

Οι προσπάθειες των αρχών προκειμένου να εισέλθουν την Παρασκευή στο διαμέρισμα στέφθηκαν από αποτυχία. Το Ομοσπονδιακή Αστυνομία, και οι τοπικές αρχές συνεργάζονται για να καταφέρουν να μπουν στο παγιδευμένο διαμέρισμα. Η επιχείρηση για την είσοδο στο διαμέρισμα του δράστη έχει χωριστεί σε τρεις φάσεις.