27 Ιουλίου 2012

Ενημέρωση του κώλ@@ από "έγκυρες" ιστοσελίδες

 Δείτε τη μαλακ@@ που τους δέρνει (αν δεν είναι δόλος προς εκφοβισμό για κλιματική αλλαγή κ.λπ) και δείτε στο τέλος και την πραγματική είδηση

Θα διαβάσατε τις προηγούμενες μέρες για την αποκόλληση ενός παγόβουνου από τον παγετώνα Peterman στη Γροιλανδία... θα διαβάσατε και ότι το μέγεθος του παγόβουνου ήταν «σχεδόν όση η Ελλάδα»...  αν όχι, δείτε την "έγκυρη" ενημέρωση:





Δείτε τώρα και τι πραγματικά έγινε, σύμφωνα με τη NASA και προσέξτε την κλίμακα κάτω δεξιά: Δείτε ότι ένας πόντος χάρτη αντιστοιχεί σε 10 χλμ. δηλ. το κομμάτι που αποκολλήθηκε έχει περίπου πλάτος 15 χλμ. και μήκος 40 δηλ. επιφάνεια 600 τ. χλμ, όταν η ελλάδα έχει επιφάνεια132.000 τ.χλμ.


At 10:25 Coordinated Universal Time (UTC) on July 16 (top image)


At 12:00 UTC that same day (July 16)


One day later, at 09:30 UTC on July 17


Προσέξτε πόσο βλάκες είναι κάποιοι: οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την είδηση του iefimerida.gr είναι από διαφορετική περίοδο!! Είναι από την αποκόλληση ενός παγόβουνου από τον ίδιο παγετώνα το 2010, το οποίο είχε έκταση όσο το Μανχάταν! Η πλάκα είναι ότι στο τίτλο λένε ότι το παγόβουνο ήταν σαν την Ελλάδα και στη φώτο έχουν το παγόβουνο δίπλα στο Μανχάταν...

Όσον αφορά την ουσία της είδησης: Παπάρια μάντολες... το παγόβουνο που αποκολλήθηκε πριν λίγες μέρες είχε σχηματιστεί τα προηγούμενα δύο χρόνια μετά την αποκόλληση μεγαλύτερου μεγέθους παγόβουνου το 2010. Δείτε τις φώτο (προσέξτε ότι η αποκόλληση έγινε στο ίδιο ακριβώς σημείο, άρα δεν μίκρυνε ο παγετώνας-προσέξτε επίσης ότι οι πάγοι στη στεριά είναι ακριβώς οι ίδιοι-η δεξιά φώτο είναι κλίμακα 1:10 χλμ και η αριστερή 1:25 οπότε μη σας ξεγελάει το μέγεθος των παγόβουνων) για να καταλάβετε ότι ο παγετώνας ξανασχηματίζεται και κάθε μερικά χρόνια αποκολλάται ένα κομμάτι που σχηματίστηκε: