15 Ιουλίου 2012

Μήνυση Μαρίν Λε Πεν κατά Μαντόνας

Αγωγή καταθέτει την επόμενη εβδομάδα το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας κατά της Μαντόνας, εξαιτίας ενός βίντεο που προβλήθηκε σε συναυλία της που έδειχνε την επικεφαλής του κόμματος Μαρίν Λε Πεν με μια σβάστικα στο μέτωπό της.

Η εικόνα αυτή προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνη στη διάρκεια συναυλίας στη Γαλλία το Σάββατο.

Η εικόνα της Λε Πεν, η οποία ήρθε τρίτη στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, εμφανίστηκε σε βίντεο που προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνη, μαζί με άλλες γνωστές προσωπικότητες, όπως ο Πάπας Βενέδικτος, ο Χόσνι Μουμπάρακ και ο Αδόλφος Χίτλερ. Το βίντεο συνόδευε το τραγούδι «Nobody knows me».

Ο εκπρόσωπος του Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι το κόμμα θα καταθέσει αγωγή για προσβολή προσωπικότητας την επόμενη εβδομάδα σε δικαστήριο της Μπομπινί, κοντά στο στάδιο Stade de France, όπου προβλήθηκε το βίντεο.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε τα πάντα στο όνομα της διασκέδασης, του να κάνεις τον κόσμο να μιλάει για σένα ή να βγάλεις μερικά χρήματα» είπε ο ίδιος κατηγορώντας τη Μαντόνα ότι «προσπαθεί να προσελκύσει κόσμο στις συναυλίες της».

Η γαλλίδα πολιτικός είχε προειδοποιήσει ότι θα μηνύσει την τραγουδίστρια εάν αυτή προβάλλει ξανά το βίντεο, στις εμφανίσεις της στη Γαλλία.

«Καταλαβαίνουμε πώς παλιές τραγουδίστριες που έχουν ανάγκη να μιλάει ο κόσμος για αυτές, κάνουν τέτοιες ακραίες κινήσεις
» είχε πει η Λε Πεν.

Προσβεβλημένα είχαν δηλώσει στελέχη του Εθνικού Μετώπου. «Δεν είμαστε ναζιστικό κόμμα και αντιδρούμε στο να μας παρουσιάζουν ως τέτοιο» ανέφερε πηγή του κόμματος που στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου απέσπασε το ένα πέμπτο των ψήφων.

«Εάν κατηγορεί κανείς το Εθνικό Μέτωπο ότι είναι αντισημίτες και ρατσιστές, τότε κατηγορεί το ένα πέμπτο των Γάλλων ότι είναι αντισημίτες και ρατσιστές» τόνισε.