03 Ιουλίου 2012

Κάμερον: Στοπ σε Έλληνες μετανάστες αν χρειαστεί

Διατεθειμένος να θέσει περιορισμούς στην είσοδο στη Βρετανία Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων πολιτών υπό εξαιρετικές συνθήκες που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από την κρίση χρέους δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Απαντώντας σε ερώτηση της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής στην οποία παρουσίαζε τις βρετανικές θέσεις έναντι των τελευταίων εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην οικονομία, ο κ. Κάμερον είπε ότι ως πρωθυπουργός της χώρας θα έκανε ό,τι απαιτείται για να προασπίσει την ασφάλεια και την οικονομία της Βρετανίας.

Σημείωσε ότι όπως είναι σωστό για κάθε κυβέρνηση, έχουν καταρτιστεί σχέδια έκτακτης δράσης που δεν ανακοινώνονται για ευνόητους λόγους. Τόνισε πάντως ότι εύχεται να μη χρειαστεί η εφαρμογή τους.

Αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές εξελίξεις ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι η στενότερη σύγκλιση στην ευρωζώνη είναι απαραίτητη για να επιβιώσει το κοινό νόμισμα. Σημείωσε ότι το τίμημα για τη συμμετοχή του Λονδίνου στις αποφάσεις της ευρωζώνης θα ήταν η υιοθέτηση του ευρώ, ένα τίμημα πολύ υψηλό που δεν πρόκειται να καταβληθεί από την κυβέρνησή του.

Σημείωσε επίσης ότι η τραπεζική ένωση στην ευρωζώνη είναι κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, η οποία πάντως θα συνοδεύεται από μέτρα προστασίας του βρετανικού χρηματοπιστωτικού τομέα.