08 Ιουλίου 2012

Απίστευτος ο Άκης: «Μίζες υπήρξαν,αλλά εγώ δεν πήρα ούτε ένα ευρώ»... τα πήρα όλα σε δολλάρια...

«Αέρα κοπανιστό» χαρακτήρισε το κατηγορητήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, κάνοντας λόγο για στημένη πολιτική διώξη και ηθική αυτουργία των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που όπως λέει «τα έκαναν πλακάκια». Παράλληλα ο πρώην υπουργός παραδέχεται ότι «τα χρήματα αυτά δόθηκαν αλλά ο ίδιο δεν έχει καμία σχέση με αυτά». «Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ», υποστηρίζει.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ «συνεννοήθηκαν με σκοπό να απαλλάξουν όλους τους δικούς τους υπουργούς από τις ευθύνες των διαδικασιών που αφορούσαν την κατασκευή των υποβρυχίων. Έτσι περιόρισαν αποκλειστικά σε εμένα τη δίωξη, που αποχώρησα όμως το 2001 από το ΥΠΕΚΑ, ενώ η σύμβαση κατασκευής συνεχίζεται μέχρι σήμερα», τονίζει.

Επιτέθηκε και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, τονίζοντας ότι η σύμβαση συνεχίστηκε και όταν ανέλαβε εκείνος τα ηνία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με ηπιότερες, όμως, σε σχέση με την αρχική σύμβαση διατάξεις και ρήτρες και αποτέλεσε τη βάση για τη σύμβαση και των δύο νέων υποβρυχίων.

Επιπλέον αναφέρεται και στους έτερους υπουργούς Εθνικής Άμυνας μετά τη δική του θητεία, τους Παπαντωνίου, Σπηλιωτόπουλο και Μεϊμαράκη, σημειώνοντας ότι «αυθαίρετα και παράνομα, με πολιτικές αποφάσεις και ευθύνες των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών μέχρι σήμερα τους απήλλαξαν όλους, τους εξαφάνισαν».

«Δεν μπορεί να ισχύει ότι όλοι αυτοί είναι αθώοι και ο μόνος ένοχος δήθεν είμαι εγώ που έφυγα από το ΥΠΕΘΑ το 2001», τόνισε.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δήλωσε πως δεν είναι διατεθειμένος να εμπλακεί σε φανταστικές ιστορίες για σπείρες ή εγκληματικές οργανώσεις, όπως κατηγορείται, και σημειώνει ότι «μου αρκεί ότι ξαφνικά ο κ. ανακριτής και η κ. εισαγγελέας μας χαρακτήρισαν εμένα, τη γυναίκα μου και το γιό μου ως “εγκληματική οργάνωση”»

«Το ημερολόγιο κάποιου δεν μπορεί να είναι ενοχοποιητικό στοιχείο», υποστήριξε, ενώ για το σπίτι στη Διονυσίου Αεροπαγίτου αναφέρει πως «αγοράστηκε με δικά του λεφτά, απολύτως νόμιμα».

«Η Γερμανία ψάχνει τα χρήματα από τις μίζες εδώ και 2 χρόνια. Εδώ, οι κύριοι εισαγγελείς και ανακριτές απλοποίησαν το πράγματα. Έρχονται και λένε: “κύριε Τσοχατζόπουλε, επειδή ήσασταν υπουργός, εσείς τα πήρατε αυτά, είναι όλα για εσάς”», αναφέρει.

«Με κατηγορούν απαράδεκτα, ανενδοίαστα, προσβλητικά. Όλα αυτά είναι παντελώς ψεύδη. Ο Τσοχατζόπουλος δεν πήρε ούτε ένα ευρώ. Δεν υπάρχει πουθενά καμία απόδειξη, κανένας λογαριασμός, τίποτα απολύτως που να έχει σχέση με εμένα. Όμως τα χρήματα αυτά δόθηκαν, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά, δεν έχω εγώ σχέση με αυτά τα χρήματα» δήλωσε και ζήτησε να κληθούν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, οι αξιωματικοί που συμμετείχαν στα Συμβούλια Άμυνας και στα Συμβούλια Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, όσοι υπηρετούσαν σε διπλωματικές υπηρεσίες ξένων χωρών που ενεπλάκησαν στις διαπραγματεύσεις, αλλά και οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων εταιρειών.