09 Ιουλίου 2012

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, πρώτος βουλευτής στο νομό Καβάλας είναι ο αντικαταστάτης του Νίκου Νικολόπουλου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στη Καβάλα στις 18 Αυγούστου 1965.
Το 1984 αποφοιτεί από το Κολέγιο Αθηνών και περνά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του αναχώρησε για την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Το 2006 εγγράφεται σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα MΒΑ (από απόσταση), στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1981 και ενεργό κομματικό μέλος της ΕΚΟ επιστημόνων Νομού Καβάλας και εκλεγμένο μέλος της ΝΟΔΕ Καβάλας από το 1998 μέχρι το 2004.

Την περίοδο 1992 - 2000 εργάστηκε στην εταιρία «Μάρμαρα Καβάλας ΑΕ» στο τμήμα εξαγωγών και μετέπειτα ως Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά του μαρμάρου στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον. Κατά τα έτη 1998 - 2000 διατελεί εκλεγμένος γραμματέας, και μετέπειτα ειδικός σύμβουλος, του νεοσύστατου τότε Συνδέσμου Βιομηχάνων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ήταν πρώτος επιλαχών Βουλευτής στις εκλογές του 2004.Εξελέγει Βουλευτής στις εκλογές του 2007 και 2009 με την Νεα Δημοκρατία.

Ήταν μέλος της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού και Γραμματέας της Επιτροπής Εξωτερικών Άμυνας και Ελληνισμού Διασποράς ενώ ο Πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς τον όρισε Υπεύθυνο του Πολιτικού Παρατηρίου για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.