22 Ιουλίου 2012

Αλόνσο: Ισπανός, Ιταλός και Ελληνας κέρδισαν τη Γερμανία

Την τρίτη εφετινή νίκη του στη Formula 1 σημείωσε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος είδε πρώτος την καρό σημαία στο Grand Prix της Γερμανίας, όπου διεξήχθη στο Χοκενχάιμ και είναι ο 10ος αγώνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο οδηγός της Ferrari άφησε πίσω του τον Γερμανό «πιλότο» της Red Bull και παγκόσμιο πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Τζένσον Μπάτον με McLaren.

Μετα τον αγώνα, ο ισπανός πιλότος ερωτήθηκε αν επρόκειτο για μια «άτυπη» ήττα της Ισπανίας επί της Γερμανίας ο οποίος αν και στην αρχή έδειξε ότι δεν ήθελε να απαντήσει τελικά τοποθετήθηκε λέγοντας ότι ένας ισπανός οδηγός με ιταλικό όχημα και έλληνα σχεδιαστή μέσα στην ομάδα, κέρδισε την Γερμανία εντός έδρας.

Ο Αλόνσο παραμένει στην κορυφή της κατάταξης


Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Αλόνσο, ο οποίος έχει επικρατήσει ακόμη στα Grand Prix Μαλαισίας και Ευρώπης, παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών με 154 βαθμούς και αύξησε στους 34 βαθμούς τη διαφορά του από τον δεύτερο Μαρκ Γουέμπερ (Red Bull), που κατέλαβε την όγδοη θέση.

Ο Αλόνσο εκκίνησε από την pole position, κράτησε την πρωτοπορία παρά τις προσπάθειες των Φέτελ και Μπάτον και έφτασε στη νίκη, ενώ ο Φέτελ προσπέρασε τον Μπάτον στον προτελευταίο γύρο, με τον Βρετανό να διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι ο Γερμανός ήταν εκτός πίστας όταν πέρασε το μονοθέσιο της McLaren, συμβάν που θα εξετάσουν οι αγωνοδίκες.

Παρ' όλα αυτά η βρετανική ομάδα πανηγύρισε την άνοδο στο βάθρο, καθώς ο δεύτερος οδηγός της, ο Λιούις Χάμιλτον, είχε κλαταρισμένο ελαστικό στους πρώτους γύρους του αγώνα, ενώ στη συνέχεια υποχρεώθηκε σε εγκατάλειψη.