17 Ιουλίου 2012

Υπάρχει ευαισθησία στο Μαξίμου ή στο Υπουργείο; Θα ασχοληθεί κανείς μ' αυτό ή είμαστε γαϊδούρια;

[Δυο λεπτά τηλέφωνο στο πρόεδρο της ΔΕΗ είναι: «Γεια σας είμαι απ' του Μαξίμου, μην κόψετε το ρεύμα και βρείτε μια λύση, γιατί θα σας ξεσκίσουμε»... τόσο απλά... αλλά και τόσο απίθανο να γίνει δυστυχώς...]

Τραγικές στιγμές περνάει μια εννιαμελής οικογένεια στην Πάτρα, την οποία η ΔΕΗ απειλεί με διακοπή του ρεύματος για οφειλή 1.100 ευρώ. Πρόκειται για οικογένεια η οποία ζει σε διαμέρισμα 80 τετραγωνικών στα Δεμένικα της Πάτρας.
Την οικογένεια απαρτίζουν η μητέρα και τα πέντε ορφανά ανήλικα παιδιά (ο πατέρας πέθανε πριν απο ένα χρόνο) ο παππούς, η γιαγιά και η μια κόρη τους η οποία είναι σε αναπηρικό καροτσάκι.

Να σηκειωθεί πως ο παπούς της οικογένειας δούλευε οικοδόμος, έχει συνταξιοδοτηθεί αλλά η σύνταξη του ακόμα δεν έχει βγει. Η εντολή διακοπής του ρέυματος έχει εκδοθεί πριν από πέντε ημέρες αλλά μετά απο παρέμβαση ανώνυμων πολιτών και συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην Πάτρα δόθηκε παράταση πέντε ημερών. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του patratimes,gr εάν μέχρι αύριο δεν βρεθούν 800 από τα 1.100 ευρώ η ΔΕΗ θα προχωρήσει την Πέμπτη σε οριστική διακοπή του ρεύματος.