23 Ιουλίου 2012

Συνταξιούχος δασκάλα χάρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Κιλκίς

Σε μια αξιέπαινη, αν μη τι άλλο, κίνηση, προχώρησε μια συνταξιούχος δασκάλα, χαρίζοντας ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Κιλκίς.

Η κ. Σοφία Προκοπίδου έκανε δώρο το όχημα στη μνήμη του αδερφού της, Κλεισθένη Προκοπίδη, με την επίσημη ενσωμάτωση του ασθενοφόρου στο στόλο του ΕΚΑΒ να γίνεται σε μια σεμνή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο νοσοκομείο της πόλης, με τη παρουσία εκπροσώπων όλων των αρμόδιων φορέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Προκοπίδου έθεσε ως όρο για τη δωρεά, το όχημα κόστους 82.000 ευρώ να παραμείνει στο στόλο του ΕΚΑΒ, που εδρεύει στο Κιλκίς.

"Η υπερσύγχρονη μονάδα που μας χάρισε η κ. Προκοπίδου είναι πραγματικά ένα δώρο ζωής για εμάς και για τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής. Τέτοιες χειρονομίες είναι σπάνιες στις μέρες μας. Χάρη σ' αυτήν θα μπορούμε να διακομίζουμε με ασφάλεια τους βαριά ασθενείς που δεν είναι λίγοι. Επειδή το νοσοκομείο Κιλκίς δεν έχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) , μεταφέρουμε τα διασωληνωμένα περιστατικά σε διάφορα νοσοκομεία, ανάλογα που υπάρχει κρεβάτι, από τη Θεσσαλονίκη, την Πτολεμαϊδα και την Κοζάνη, μέχρι τη Λάρισα και την Καβάλα» δήλωσε ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Κιλκίς, Τάσος Παυλίδης.

Και πρόσθεσε: "Υπάρχουν ανάγκες και στα απλά ασθενοφόρα, καθώς τα περισσότερα έχουν καταγράψει περίπου 400.000 χιλιόμετρα. Ολο το βάρος στο νομό πέφτει στο ΕΚΑΒ, διότι εξυπηρετεί περίπου 70.000 πολίτες".

Πηγή: agelioforos.gr