26 Ιουλίου 2012

«Μπράβο» στη Μέρκελ επειδή φόρεσε το ίδιο φόρεμα... αλλά από κάλτσες: ΤΣΙΡΚΟ :)

Εγκωμιαστικός είναι ο γερμανικός Τύπος για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, επειδή εμφανίστηκε στο φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ με το ίδιο φόρεμα που είχε φορέσει και πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Μέρκελ, πιστή οπαδός του μουσικού φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στον Βάγκνερ, εμφανίστηκε στο πλευρό του συζύγου της Γιοακίμ Ζάουερ με ένα μπλε φόρεμα, το οποίο είχε ξαναφορέσει στο Μπαϊρόιτ πριν από τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο, αυτή τη φορά επέλεξε να το συνδυάσει με μια μικρή ασορτί τσάντα, ενώ το 2008 κρατούσε μαύρο τσαντάκι.

Η εφημερίδα Berliner Zeitung επισημαίνει ότι η καγκελάριος επέλεξε να ξαναβάλει το φόρεμα που είχε φορέσει το 2008, «χρονιά της κρίσης», ενώ η Frankfurter Runschau τονίζει: «Είναι καιροί για οικονομία, για όλο τον κόσμο».

Το περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική έκδοσή του τονίζει ότι η καγκελάριος «με την επίσημη αυτή εμφάνισή της έκανε πράξη όλα αυτά που διακηρύσσει στη διεθνή σκηνή: το πνεύμα της οικονομίας, την ταπεινότητα». Το περιοδικό επισημαίνει ωστόσο την έλλειψη γούστου καθώς μπορούσε κανείς να διακρίνει καθαρά τα μπεζ καλτσάκια που φορούσε η Μέρκελ μέσα από τα παπούτσια της.

Η καγκελάριος «θα μπορούσε να είναι πιο προσεκτική στην επίσημη αυτή εμφάνισή της, όσον αφορά τα πόδια της», σημειώνει.