27 Ιουλίου 2012

Απάντηση ΔΝΤ στις αιχμές Π. Ρουμελιώτη: Είπε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

Την θέση ότι ο Π. Ρουμελιώτης ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ ουδέποτε διαφοροποιήθηκε ή εξέφρασε αντίρρηση ως προς το περιεχόμενο των πολιτικών που προβλέπονται στο δημοσιονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα όταν αυτό εγκρίθηκε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου, προβάλει το ΔΝΤ σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη στους New York Times.

Ειδικά για την αναφορά του κ. Ρουμελιώτη ότι το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την Ελλάδα ήταν αδύνατον να εφαρμοσθεί αφού δεν υπήρξε οποιοδήποτε αντίστοιχο επιτυχημένο παράδειγμα στο παρελθόν, πηγές του ταμείου τις οποίες επικαλείται ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Ουάσιγκτον, ανέφεραν πως ο τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ στήριξε από την αρχή και με ενεργό τρόπο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές τις πολιτικές στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής που εισηγήθηκε το ΔΝΤ και δεσμεύτηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα, τόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου όσο και του δεύτερου προγράμματος στήριξης της χώρας.

Οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στις απόψεις που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ όταν εγκρίθηκε το πρόγραμμα για την Ελλάδα.