06 Ιουλίου 2012

Έχουν άδικο; Βολές της ΠΟΕ-ΟΤΑ εναντίον του Βύρωνα Πολύδωρα

Ευθείες βολές κατά του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Βύρωνα Πολύδωρα εξαπολύει η συνδικαλιστική οργάνωση των υπαλλήλων των δήμων, με αφορμή την απόφασή του να χορηγήσει εκλογικό επίδομα στους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου.
«Είκοσι ημέρες μετά τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «αποδεικνύεται πως η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε κονδύλι 2.000.000 ευρώ ως εκλογικό επίδομα για τους υπαλλήλους της (1.000 ευρώ έκαστος). Με δήλωση μάλιστα του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρα, "βάση εθιμικού Δικαίου"… δικαιούνται 2.000 € για κάθε εκλογική αναμέτρηση !!!»

Η ΠΟΕ- ΟΤΑ αναφερόμενη στην απόφαση του κ. Πολύδωρα «μόνο για λόγους ηθικούς και αξιοπρέπειας και χωρίς να στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε εργαζόμενου ή κλάδου που διεκδικεί», όπως λέει, επισημαίνει τα εξής:

- Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι οποίοι και φέρουν το μεγαλύτερο βάρος της διεξαγωγής των εκλογών ουσιαστικά εργάστηκαν «τσάμπα» στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις, μιας και η «υπεύθυνη, αμερόληπτη, αξιοκρατική, δίκαια, κοινωνικά ευαίσθητη» πολιτική ηγεσία τους ανακοίνωσε ότι γι' αυτούς μόνο λεφτά δεν υπάρχουν.

- Αναδεικνύεται «η γύμνια» ενός πολιτικού συστήματος που αδυνατεί στοιχειωδώς να αξιολογήσει και να ιεραρχήσει ανάγκες και καταστάσεις, έστω και εν μέσω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Δίδει εκλογικό επίδομα σε υπαλλήλους που εξακολουθούν και λαμβάνουν 16 μισθούς και εμπαίζει τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αμείβονται με 700 και 800 ευρώ.

- Η παραδοχή του τέως υπηρεσιακού Υπουργού κ. Αντώνη Μανιτάκη και νυν υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης πως η προβλεπόμενη αμοιβή για την διεξαγωγή των εκλογών στους δημοτικούς υπαλλήλους ήταν εξευτελιστική, μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις, καταδεικνύει τουλάχιστον την απροθυμία να επιλυθούν και τα πιο απλά ζητήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.